L’adéu de Tòquio Sushi
El reconegut restaurant Tokyo Sushi, ubicat al carrer Condal, 20, al pintoresc barri Gòtic de Barcelona, s’acomiada definitivament a causa de l’imminent enderrocament de l’edifici que acull les seves instal·lacions. Aquest establiment, fundat el 1978 per Minoru Nishiyama, pioner en la introducció de la gastronomia japonesa a la ciutat, realitzarà el seu darrer servei el proper 10 de juny.
Una fita culinaria que arriba al final
Tokyo Sushi, que va marcar l?inici d?una nova era gastronòmica a Barcelona, s?acomiada després de gairebé mig segle d?influència. Tot i la proliferació de restaurants japonesos a la ciutat actualment, va ser aquest establiment icònic el que va iniciar la tendència que avui continua en alça. Des de bufets lliures senzills fins a exclusius restaurants guardonats amb estrelles Michelin, l’oferta gastronòmica nipona a Barcelona ha florit, en part, gràcies al llegat de Tòquio Sushi.
Un tancament que se suma a una tendència preocupant
El tancament de Tokyo Sushi s’uneix a una sèrie de clausures que han impactat a Barcelona els últims mesos. Establiments emblemàtics com el bar La Gamba, el bar Versalles, la pastisseria Kessler Galimany i el restaurant Sants Es Crema, entre d’altres, han hagut de tancar les portes. Aquest fenomen, que no es limita a tancaments simples, sinó que afecta locals centenaris i emblemàtics, respon a diverses causes, des de la pèrdua d’entusiasme pels projectes fins a la jubilació, passant per l’augment desmesurat dels lloguers.