Alteracions en el servei de Rodalies
Aquest dimarts marca la conclusió d’una sèrie de mobilitzacions a Rodalies, amb afectacions significatives en el servei. Fins a les 12 del migdia, s’han cancel·lat 11 trens, amb una incidència particular en les línies R2 Sud i R4. La línia R7, per la seva banda, ha estat totalment aturada durant sis hores, amb un servei limitat posteriorment a un tren per hora en ambdues direccions.
Impacte en els viatgers
Els usuaris de l’R7 han viscut una experiència frustrant, especialment aquells que intentaven accedir al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La falta de transport substitutori ha provocat que molts estudiants es quedessin esperant, amb autobuses exprés plens que passaven sense aturar-se. Les queixes sobre la gestió del servei s’han intensificat, amb crítiques a la companyia per la seva incapacitació davant les vagues i avaries recurrents.
Context de la vaga
Els sindicats minoritaris, incloent CGT, SF Intersindical i Alferro, han convocat aquesta vaga per expressar el seu descontentament amb el traspàs de Rodalies a la Generalitat i la privatització de Renfe Mercaderies. La decisió de mobilitzar-se s’ha pres recentment, amb una sèrie d’aturades parcials que ja havien afectat els serveis d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid.
Futures accions dels sindicats
Malgrat que aquest dimarts representa l’última jornada de vaga, la CGT ha deixat clar que les mobilitzacions continuaran. Amb una concentració programada davant el Ministeri de Transports per dijous, els sindicats busquen pressionar per la retirada de l’acord signat amb el Ministeri, que no ha aconseguit satisfer les seves expectatives.
Conseqüències a llarg termini
La situació actual a Rodalies reflecteix un conflicte més ampli sobre la gestió del transport públic a Catalunya. Les tensions entre els treballadors i l’administració podrien tenir repercussions duradores, afectant no només la confiança dels usuaris, sinó també la viabilitat dels serveis futurs.