Una trobada sense precedents a Tarragona
Aquest proper dijous, 15 de maig, a les 18.30 hores, la sala Hipólito Sarcophagus del Pretorio de Tarragona serà l’etapa del segon dia de pre Teta. Aquest esdeveniment, enquadrat a Tarraco25, girarà al voltant del tema “Sense les veus de les dones, la banda sonora de la nostra història serà incompleta. És hora de sentir totes les veus. ‘
Moderació d’alçada i panell d’experts
El periodista Montse Virgili dirigirà aquesta conversa enriquidora, que abordarà el problema de la desigualtat de gènere en el camp musical. Juntament amb ella, veus destacades com Fatima Mellado de l’associació MIM, Raquel Bassas Català, presidenta d’Arc, i l’artista Elena García, que actuarà al festival Teta 2025.
Desigualtats persistents en la música
Malgrat els avenços aconseguits en les darreres dècades, el reconeixement i la representació de les dones a la indústria musical continuen sent pobres. Un estudi de la USC Annenberg revela que només el 2% dels productors musicals són dones, un fet que reflecteix la necessitat de canvis significatius en la indústria.
Un cicle de debats amb propòsit
El dia de dijous forma part d’un cicle més ampli titulat “Weaving Rebellions. El feminisme i l’orgull en el diàleg a través de la història ”, organitzats en col·laboració amb el Ministeri del Patrimoni. Aquestes reunions tenen com a objectiu celebrar i donar veu a les múltiples facetes del feminisme.
Accés obert i gratuït
L’esdeveniment és gratuït i està obert a tots els ciutadans, tot i que es requereix un registre previ mitjançant un enllaç proporcional.
Sessió següent: veus per al futur
El tercer i l’últim dia de pre Teta tindrà lloc el dijous 22 de maig, a les 18:00 hores, a la sala d’Eutyches del Palau de la Fira i als Congressos de Tarragona. Aquest esdeveniment, titulat “Veus i respostes generacionals, resistències de construcció”, hi assistirà la periodista i activista Ana Requena Aguilar, la politòcia Julia Salander i l’advocada Carla Galeote.
Inscripció necessària per a l’esdeveniment
Com a les sessions anteriors, l’assistència a aquest esdeveniment també requereix un registre previ mitjançant l’enllaç corresponent.
Reflexions finals
Aquestes reunions no només són un espai per discutir la situació actual de les dones en la música, sinó que també conviden a la reflexió sobre la construcció d’un futur més inclusiu i equitatiu en tots els àmbits de la vida cultural.