Inici » Nova bitlla sobre la llum blanca als semàfors

Nova bitlla sobre la llum blanca als semàfors

by PREMIUM.CAT
un diari amb una imatge d'un home fumant una cigarreta i un tros de paper amb un tros de paper, Antonín Chittussi, imatge promocional, una captura de pantalla, premsa privada

La desinformació a l’era digital

Actualment disposem d’una quantitat immensa d’informacions accessibles a tothom, provinents de moltes fonts. No obstant això, aquesta allau d’informació inclou nombroses falions i dades incorrectes que, en ser divulgades per diversos mitjans, fan que moltes persones els considerin certes.

Un nou rumor s’expandeix per les xarxes

Recentment, un d’aquests rumors falsos ha captat l’atenció al nostre país, insinuant la possibilitat d’afegir una quarta llum blanca als semàfors. Com passa sovint, aquestes informacions falses tenen una base real que amb el temps es distorsiona fins a tornar-se majorment inexacta.

L’origen de la idea de la llum blanca

Aquesta mentida té el seu origen en un estudi realitzat per la Universitat Estatal de Carolina del Nord, als Estats Units. A través de simulacions per ordinador, els investigadors avaluaven la viabilitat d’afegir una quarta llum blanca als semàfors per millorar la fluïdesa del trànsit, especialment considerant la futura coexistència de cotxes autònoms i vehicles tradicionals.

Declaracions de l’autor Ali Hajbabaie

Segons Ali Hajbabaie, un dels autors de l’estudi, “Els llums vermells continuaran significant alt. Els llums verds continuaran significant avançar. I els llums blancs indicaran als conductors humans que segueixin el cotxe que tenen al davant”.

Hajbabaie afegeix, “És crucial incorporar el concepte de llum blanca a les interseccions, perquè comunica als conductors humans el que està passant i els indica què han de fer quan s’acosten a una intersecció”.

La realitat de lestudi

Tot i que l’estudi es va fer el 2023, els seus autors no afirmen que la implementació d’aquesta idea estigui prevista per a un futur proper, ni tan sols als Estats Units, encara menys en altres països. No obstant això, aquests estudis podrien facilitar, en els propers anys, una millor convivència a les carreteres entre cotxes autònoms i vehicles conduïts per humans.

Conclusió

Aquest cas ressalta la importància de verificar les fonts de la informació que consumim i difonem. En una era on moltes informacions són a l’abast de tothom, és essencial ser crítics i no deixar-se portar fàcilment per notícies no confirmades.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00