Inici » Òmnium i altres entitats desafien l’amnistia policial

Òmnium i altres entitats desafien l’amnistia policial

by PREMIUM.CAT
Una escena poderosa que representa una sala llena de tensión y anticipación. En primer plano, un grupo de individuos determinados que representan a la cultura òmnium, L’Asmemblea Nacional de Catalunya, y el colectivo Irídia se unen, sus expresiones una mezcla de resolución y preocupación. Están vestidos con atuendo formal, simbolizando su seria intención de buscar justicia. Detrás de ellos, una gran pancarta lee 'JustÍcia por Les Vicimes', enfatizando su causa. La sala del tribunal está adornada con paneles de madera tradicionales y un gran emblema del poder judicial, lanzando una atmósfera solemne. En el fondo, los jueces se sientan elevados, observando los procedimientos con una sensación de gravedad. The air is thick with the weight of history, as the case revolves around the 'brutalitat policial' during the 'referèndum d’autodeterminació' of October 1, 2017. The image captures the essence of a struggle for 'drets humans' and the fight against 'tortures' and 'tractes degradants', highlighting the ongoing q

Recurs al Tribunal Suprem

Les organitzacions Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional de Catalunya i el grup Irídia han decidit portar el seu cas davant del Tribunal Suprem. El seu objectiu és impugnar l’amnistia concedida a 46 agents de policia que estan acusats de comportaments violents durant el referèndum d’autodeterminació celebrat el 1 d’octubre de 2017.

Arguments contra l’amnistia

Segons aquestes entitats, les accions dels agents van ser dissenyades per humiliar i castigar ciutadans que exercien els seus drets de manera democràtica. Consideren que aquestes actuacions podrien classificar-se com a tortures o tractes degradants, que queden fora dels supòsits d’amnistia.

El context judicial

La decisió d’apel·lar al Tribunal Suprem sorgeix després que tant el Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona com l’Audiència de Barcelona haguessin concedit la mesura d’amnistia als agents implicats. Aquestes resolucions han generat un debat intens sobre la responsabilitat de les forces de seguretat.

Denúncia de vulneració de drets humans

Des de la perspectiva d’Òmnium, les accions de la policia durant el referèndum suposen una clara violació del Conveni Europeu sobre Drets Humans. Argumenten que l’ús de la força va ser excessiu i desproporcionat, causant lesions severes als ciutadans.

La postura d’Òmnium Cultural

Xavier Antich, president d’Òmnium, ha reafirmat el compromís de l’organització com a acusació popular en aquest procés. Antich ha descrit els esdeveniments de l’1 d’octubre com un exemple de ‘barbàrie d’Estat’, subratllant que l’actuació policial va ser un càstig deliberat contra aquells que simplement volien exercir els seus drets.

La lluita per la justícia continua

Vuit anys després dels incidents, Òmnium lamenta que les víctimes de la violència policial encara no han obtingut justícia. L’entitat es compromet a seguir actuant com a acusació popular en tots els casos de violència policial que es troben en procés arreu del país, incloent el cas de l’activista Roger Español, que ha denunciat lesions greus a causa de l’acció policial.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00