Inici » Oriol Casals: La Revolució Gastronòmica d’una Taverna Catalana

Oriol Casals: La Revolució Gastronòmica d’una Taverna Catalana

by PREMIUM.CAT
Graduado en Historia del Arte, Oriol Casals pinta el mar y la montaña de la tierra catalán desde la cocina de una taberna a la derecha del Eixample con la serenidad de aquellos que perciben como Barcelona, ​​finalmente se le da razón. "El teléfono de Teo Rubio en la habitación y los casales de Oriol en la cocina ahora es una de las mejores tabernas gastronómicas (o bistrónicas) en Cataluña". La grandilocuencia de Philippe Regol no es común en las críticas firmadas en el blog más respetada por los chefs y chefs (8k, mejor calidad, obra maestra, altamente detallada: 1.1)

Un Artista del Paladar

Amb una formació en Història de l’Art, Oriol Casals ha trobat la seva veu a través dels sabors de la seva terra. Situat a la premium.cat d’un local acollidor a l’Eixample, Casals transforma el mar i la muntanya en plats que parlen de la rica tradició culinària de Catalunya. El seu restaurant, el Tèoric, s’ha consolidat com un referent en la gastronomia bistronòmica, un espai que desafia les expectatives i redescobreix les arrels.

Un Reconegut Critic Gastronòmic

Philippe Regol, un dels crítics gastronòmics més respectats, no escatima elogis quan parla del Tèoric. En un món on els superlatius es fan servir amb cautela, les seves paraules ressonen amb força, destacant la qualitat i l’autenticitat d’aquest local. Amb un enfocament que va més enllà de la simple taverna, el Tèoric ofereix una experiència culinària que fusiona tradició amb modernitat.

El Context Cultural de la Taverna

En un entorn inundat de restaurants de brunch i cuina de fusió, el Tèoric destaca com un bastió contra la uniformitat gentrificadora. Amb un ambient que recorda les tavernes tradicionals, Casals i el seu soci, Teo Rubio, han creat un espai on la gastronomia catalana es celebra amb orgull. La seva proposta gastronòmica, basada en el concepte de ‘Slow Food’, busca oferir una alta cuina a preus accessibles, cosa que els ha guanyat el cor dels seus clients.

El Viatge Personal d’Oriol Casals

Oriol comparteix que la seva passió per la cuina es va despertar a una edat primerenca, influenciat per les experiències amb la seva àvia. No obstant això, va ser un Erasmus a Montpeller que va canviar el seu destí. Immers en un món de gastronomia francesa, va decidir seguir una carrera culinària que el portaria a fundar el Tèoric, un somni que sempre havia tingut.

La Filosofia del Tèoric

La idea de crear un restaurant de tapes amb un enfocament en la cuina catalana va néixer amb l’objectiu de fer accessible l’alta gastronomia. Oriol explica que, tot i que els preus han augmentat amb el temps, el seu compromís amb l’assequibilitat es manté ferm. La seva intenció és mantenir un menú que no superi els 50 euros, creant així una experiència digna i inclusiva per a tots.

Retos i Reptes del Sector

Casals reconeix que el sector de la restauració a Barcelona ha canviat dràsticament en els darrers anys. Mentre molts restaurants es dirigien cap a conceptes més extravagants i fusionats, ell ha optat per un camí diferent, tornant a les arrels de la cuina catalana. En un moment on la pandèmia va provocar canvis radicals, el Tèoric va adaptar-se, oferint menús de degustació que han demostrat ser una solució més sostenible i eficient.

Una Amistat que Enforteix

La relació entre Oriol i Teo és un testimoni de com la passió compartida pot enfortir les amistats. Amb Teo a la sala, aportant el seu carisma i experiència, Oriol se centra en la cuina, creant un equilibri que beneficia el restaurant. Aquesta col·laboració no només ha resultat en un negoci reeixit, sinó que també ha permès a ambdós socis mantenir una amistat sòlida.

El Mar i la Muntanya: Un Simbolisme Profund

La carta del Tèoric és un viatge a través del patrimoni culinari català, amb el mar i la muntanya com a temàtica central. Oriol explica que aquest concepte no és només un plat, sinó una representació de la riquesa de la cuina catalana. El mar i muntanya simbolitza una fusió d’elements que reflecteixen la història i les tradicions d’una regió rica en sabor.

Un Futur Ple de Possibilitats

Amb una visió clara del que volen aconseguir, Oriol i Teo continuen treballant per consolidar el Tèoric com un referent en la gastronomia catalana. La seva aspiració és rebre reconeixements que reflecteixin la seva dedicació i esforç, però sense perdre de vista la seva filosofia de servei i autenticitat. El Tèoric no és només un restaurant; és una celebració de la cultura gastronòmica catalana que busca connectar amb la comunitat local i enriquir l’experiència dels seus comensals.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00