Inici » Pastissos de galeta i poma: una combinació irresistible

Pastissos de galeta i poma: una combinació irresistible

by PREMIUM.CAT
un plat amb un pastís al costat de pomes i branques de canyella sobre una taula amb branques de canyella i una taula de tallar, Clara Peeters, fotografia d'aliments professional, una foto d'estoc, superplana

Introducció

Els pastissos de galeta i poma són una combinació perfecta que fusiona la textura cruixent de les galetes amb la sucositat i la dolçor natural de les pomes. En aquest article, et presentem tres receptes senzilles, ràpides i delicioses per gaudir d’aquest exquisit duo en diferents presentacions.

Pastís de galetes i poma sense forn

Ingredients

– 200 g de galetes tipus Maria
– 100 g de mantega fosa
– 4 pomes grans, pelades i tallades a cubs
– 2 cullerades de sucre
– 1 culleradeta de canyella en pols
– 1/2 tassa d’aigua
– 1 sobre de gelatina sense sabor
– 1 tassa de nata per muntar (crema de llet)

Elaboració

Preparació de la base: Tritura les galetes fins a obtenir una pols fina. Barreja les galetes triturades amb la mantega fosa i pressiona la barreja en el fons d’un motlle desmuntable per formar la base. Refrigera mentre prepares el farcit.

Preparació del farcit: En una paella gran, cuina les pomes amb el sucre, la canyella i l’aigua a foc mitjà fins que les pomes siguin tendres. Dissol la gelatina en una mica d’aigua calenta i afegeix-la a la barreja de pomes. Deixa refredar una mica.

Muntatge del pastís: Aboca la barreja de pomes sobre la base de galetes. Bat la nata i estén-la sobre la barreja de pomes. Refrigera durant almenys 4 hores abans de desemmotllar i servir.

Pastís invertit de poma i galetes

Ingredients

– 3 pomes grans, pelades i tallades a rodanxes fines
– 150 g de galetes tipus digestive
– 100 g de mantega fosa
– 100 g de sucre
– 1 culleradeta de canyella en pols
– 3 ous
– 1 tassa de llet
– 1 culleradeta d’essència de vainilla

Elaboració

Preparació del caramel: Preescalfa el forn a 180 °C. En una paella, fon 50 g de mantega i afegeix 50 grams de sucre. Cuina fins a obtenir un caramel lleuger. Aboca el caramel en el fons d’un motlle per a pastissos i col·loca les rodanxes de poma sobre el caramel.

Preparació de la massa: Tritura les galetes i barreja-les amb la resta de la mantega fosa. En un bol a part, bat els ous amb el sucre restant, afegeix la llet i l’essència de vainilla.

Muntatge del pastís: Aboca la mescla de galetes sobre les pomes. Afegeix la barreja líquida sobre la base de galetes. Enforna durant 35-40 minuts o fins i tot que el pastís sigui daurat i firmi. Deixa refredar abans de desemmotllar.

Pastís de poma i galeta amb crumble

Ingredients

– 4 pomes grans, pelades i tallades a cubs
– 200 g de galetes de civada
– 100 g de mantega fosa
– 2 cullerades de sucre
– 1 culleradeta de canyella en pols
– 1/2 tassa de farina
– 1/4 tassa de sucre morè

Elaboració

Preparació de la base: Preescalfa el forn a 180 °C. Tritura les galetes i barreja-les amb la mantega fosa. Pressiona la barreja de galetes en el fons d’un motlle per formar la base.

Preparació del farcit: Barreja els cubs de poma amb el sucre i la canyella. Col·loca les pomes sobre la base de galetes.

Preparació del crumble: En un bol, barreja la farina amb el sucre morè i la mantega freda en cubs fins a obtenir una barreja sorrenca. Empolvora el crumble sobre les pomes.

Enfornat: Enforna el pastís durant 30-35 minuts o fins i tot que la superfície sigui daurada i cruixent. Deixa refredar una mica abans de servir.

Aquestes tres receptes de pastissos de galeta i poma són perfectes per a qualsevol ocasió. Són fàcils de preparar, ràpides i ofereixen una deliciosa combinació de sabors i textures.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00