Un Centenari Celler de Tradició
Recaredo, ubicada a Sant Sadurní d’Anoia, commemora 100 anys de dedicació a l’elaboració d’escumosos a la regió del Penedès. Aquest celler, reconegut com un dels més emblemàtics de Catalunya, destaca pel seu excepcional escumós, l’Enoteca Turó d’en Mota 2001, l’únic al país a assolir la puntuació perfecta de 100 punts a la prestigiosa classificació de vins de Parker.
Un llegat familiar
El 1924, Josep Mata Capellades va fundar Recaredo, marcant l’inici d’una història que perdura fins avui. Mata, que va incursionar al món dels escumosos com a aprenent, va combinar la seva passió pel futbol amb el seu ofici a diversos cellers del país. El nom del celler, Recaredo, és un homenatge al seu pare, Recaredo Mata Figueras, i representa una tradició familiar que ha perdurat al llarg de generacions.
Homenatge a un Visionari
Per commemorar aquest aniversari, la família ha creat un escumós especial, l’Homenatge a Josep Mata Capellades 2004, en honor al fundador del celler. Aquesta edició limitada, amb una criança de 224 mesos, encarna la dedicació i el llegat de Mata, mantenint els mètodes tradicionals que han estat fonamentals per a la qualitat i l’autenticitat dels escumosos de Recaredo.
Compromís amb la Tradició i la Qualitat
La segona i tercera generació familiar, al capdavant del celler, continuen preservant els mètodes tradicionals utilitzats per Josep Mata. Encara que es valen de millores tècniques, com l’acer inoxidable, Recaredo manté la tradició de girar les ampolles manualment, utilitzar taps de suro i fer la verema a mà, pilars fonamentals de la seva filosofia única.
Corpinnat: Qualitat i Tradició
Recaredo és un dels cellers fundadors de Corpinnat, una marca que promou l’elaboració d’escumosos arrelats al territori, des de la vinya fins a l’ampolla. Amb requisits rigorosos, com ara un alt percentatge de cultiu propi i la prohibició de comprar vi a tercers, Corpinnat competeix a nivell mundial mantenint l’excel·lència i l’autenticitat dels seus productes.