Celebració de la Creativitat al D’A Festival
El D’A Festival de Cinema de Barcelona ha finalitzat la seva quinzena edició amb un èxit rotund, destacant la diversitat i la innovació en el món del cinema. La pel·lícula ‘Salomé’, del director brasiler André Antônio, s’ha alçat amb el premi més prestigiós del festival, valorat en 15.000 euros. Aquesta obra ha estat descrita pel jurat com una “fantasia queer” que ha capturat l’atenció del públic amb la seva originalitat i imaginació.
Premis que Reflecteixen Diversitat i Compromís
A més de ‘Salomé’, el festival ha reconegut una àmplia gamma de films que aborden temàtiques diverses i rellevants. El premi Talent Verd ha estat atorgat a ‘Cabo Negro’ d’Abdellah Taïa, que s’ha destacat per la seva defensa dels valors de l’agenda 2030. El jurat ha valorat la seva capacitat per abordar les ferides socials i ambientals amb una mirada sensible i valenta.
Premis a la Innovació i la Sensibilitat
El premi Un Impuls Col·lectiu ha anat a parar a ‘Jone, batzuetan’ de Sara Fantova, reconeguda per la seva honestedat en tractar temes familiars complexos. El jurat ha destacat com la pel·lícula ofereix una visió innovadora sobre la joventut actual, sense prejudicis ni condicionants.
La Valoració del Jurat: Un Reflexe de la Crítica Actual
El premi Jurat de la Crítica ha estat per ‘To Kill a Mongolian Horse’ de Xiaoxuan Jiang, un film que ha capturat l’atenció per la seva mirada crítica cap a les persones desplaçades en un món globalitzat. El jurat ha destacat la bellesa formal de l’obra i el seu missatge profund sobre les vides en perill d’extinció.
Un Futur Prometedor per al Cinema
El festival ha conclòs oficialment el diumenge 6 d’abril, però la seva influència continuarà amb el focus dedicat al cineasta Robert Minervini, que es podrà gaudir a la Filmoteca de Catalunya fins a l’11 d’abril. Aquesta edició del D’A Festival no només ha celebrat el talent cinematogràfic, sinó que també ha plantejat reflexions importants sobre la societat contemporània i les seves diverses veus.