Inici » Reforma del Codi Penal: Juristes i Sindicats Demanen Definició Precisa del Delicte de Terrorisme

Reforma del Codi Penal: Juristes i Sindicats Demanen Definició Precisa del Delicte de Terrorisme

by PREMIUM.CAT
tres homes vestits asseguts a una taula signant papers i mirant la càmera amb una bandera al fons, Carlos Trillo Nom, foto real, una foto, incoherents

Sindicats i Juristes Demandan Reforma del Codi Penal

Unai Sordo i Pepe Álvarez, secretaris generals de CC. OO. i UGT respectivament, juntament amb 70 juristes, han subscrit un manifest en què sol·liciten una revisió del Codi Penal per clarificar la definició del delicte de terrorisme d’acord amb la normativa europea. Aquesta petició sorgeix després de l?obertura d?una causa penal contra Carles Puigdemont per presumptes delictes de terrorisme relacionats amb el cas Tsunami Democràtic, per part del Tribunal Suprem el 29 de febrer passat.

Preocupació per la Interpretació Àmplia del Delicte de Terrorisme

El manifest expressa inquietud per la interpretació expansiva del delicte de terrorisme al Codi Penal, especialment després de l’esmentada interlocutòria del Tribunal Suprem. Els signants temen que aquesta interpretació pugui portar a qualificar de terrorisme accions com les protestes de pagesos, bloquejos de carreteres per transportistes organitzats i fins i tot accions de vaga i manifestació de treballadors, tot i ser exercicis de drets fonamentals.

Diferenciació entre Protesta i Terrorisme

El manifest destaca la història d’Espanya a enfrontar veritables grups terroristes com ETA, GRAPO o atacs gihadistes, i emfatitza la importància de no confondre la protesta legítima amb el terrorisme, com passa en el cas Tsunami Democràtic.

Petició de reforma de l’article 573 del Codi penal

Els signants insten els grups parlamentaris a reformar l’article 573 del Codi Penal per definir el delicte de terrorisme d’acord amb la normativa europea, ja que consideren que la definició espanyola és més àmplia que la de la UE, cosa que n’ha portat una interpretació exagerada que inclou actes de protesta social com a terrorisme.

Distingir Desordres Públics de Terrorisme

CC. OO. i la UGT ressalten la importància de distingir amb precisió els desordres públics dels actes de terrorisme, especialment en un país amb una llarga tradició democràtica en l’exercici de drets fonamentals com la reunió, la manifestació i la vaga.

Archivo del Caso Tsunami Democràtic

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha decidit arxivar provisionalment la causa del Tsunami Democràtic, beneficiant 10 persones investigades per terrorisme, incloent-hi la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i d’altres. El Tribunal Suprem encara no ha pres una decisió sobre les investigacions de Carles Puigdemont i Rubén Wagensberg derivades de les actuacions de García-Castellón.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00