Una jornada memorable a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme
L’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils ha estat l’escenari d’un esdeveniment que es recordarà durant anys. Un grup de 23 exalumnes, que han triomfat en el món de l’hoteleria i el turisme, ha tornat a les seves aules per compartir experiències i agrair als seus professors.
Estrelles de la gastronomia reunides
Figures destacades de la cuina, com Eduard Xatruch, Pep Moreno i Montse Abellà, han tornat per rememorar moments significatius de la seva formació. Tots ells han expressat el seu agraïment als mestres que van influir en les seves carreres. En un ambient de camaraderia, van compartir records i rialles amb els professors, incloent-hi aquells que ja han arribat a la jubilació.
Anècdotes que marquen una carrera
Eduard Xatruch, que actualment lidera el restaurant Disfrutar a Barcelona, va recordar com la seva professora Rosa Casanova va jugar un paper crucial en la seva carrera, obrin-li les portes a El Bulli. Pep Moreno, per la seva banda, va compartir la seva divertida experiència com a novell cambrer, destacant les dificultats que va afrontar durant el seu primer dia.
Els records del turisme també brillen
Professionals del sector turístic com Carme Gázquez i Quique Lozano també van fer acte de presència, compartint el seu orgull d’haver-se format a l’escola. Gázquez va assenyalar com les experiències viscudes durant els seus anys d’estudi continuen influenciant la seva carrera actual.
Una connexió entre generacions
El moment més emotiu va ser quan els professors jubilats van ser reconeguts amb un regal commemoratiu. La delegada del Govern de Catalunya a Tarragona, Lucía López, també va estar present, subratllant la importància d’aquesta celebració per a l’escola.
Intercanvi de coneixements amb els estudiants
Els exalumnes van tenir l’oportunitat de compartir les seves experiències amb els estudiants actuals, abordant temes com les noves tendències en el sector i la importància de la conciliació laboral. Aquest intercanvi va ser una oportunitat inestimable per als joves, que van poder fer preguntes directes a professionals consagrats.
Un reconeixement al talent local
L’esdeveniment va concloure amb un dinar que va reunir tots els assistents, celebrant l’èxit dels exalumnes i el llegat de l’escola. Jorge Gómez, el director, va tancar l’acte destacant la importància de l’aprenentatge que els estudiants d’avui reben dels seus predecessors, ressaltant l’impacte que aquesta tradició educativa té en la formació de futurs professionals.
Amb un ambient ple d’alegria i gratitud, aquesta jornada es va convertir en una celebració del compromís amb l’excel·lència en el sector de l’hoteleria i el turisme, deixant una empremta inesborrable en els cors de tots els assistents.