Inici » Revisant el Passat: La Manipulació Històrica a Espanya

Revisant el Passat: La Manipulació Històrica a Espanya

by PREMIUM.CAT
La tentación totalitaria siempre quiere reescribir la Historia, y Sánchez la aplica. Las razones son siempre las mismas: utilizarla para consolidar el poder que detiene. Franco también la reescribió, pero, claro, esas eran palabras mayores porque tuvo 37 años para hacerlo. Ahora el presidente del Gobierno, cubriendo uno de los periodos más oscuros de su mandato, quiere conmemorar 1975 como el año en el que España recuperó la libertad, y por tanto la recuperación de la democracia y los derechos fundamentales(8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallado:1.1)

El Perill de la Reescriptura Històrica

La reescriptura de la història és una tàctica que sovint utilitzen els governs per consolidar el seu poder. Actualment, el president Sánchez intenta marcar una nova narrativa sobre l’any 1975, un període marcat per la mort de Franco i els seus efectes immediats en la política espanyola.

Una Celebració Controvertida

Amb la intenció de commemorar el 1975 com un any de llibertat, el govern espanyol ha programat una sèrie d’actes commemoratius. No obstant això, la manca de transparència sobre els costos d’aquests esdeveniments suscita dubtes sobre la seva gestió financera.

Els Detalls de la Transició

La narració del 1975 com un moment de transició democràtica ignora la realitat històrica. La proclamació de Joan Carles I com a rei no va ser un acte de ruptura amb el règim franquista, sinó una continuïtat de l’ordre establert.

Fets Històrics Clau

Una cronologia dels esdeveniments clau ens ajuda a entendre millor la complexitat d’aquell període:

    [’20 de novembre de 1975: Mort de Franco.’, ’22 de novembre de 1975: Joan Carles I és proclamat rei.’, ’15 de desembre de 1976: Referèndum sobre la Llei per a la Reforma Política.’, ‘1 de juliol de 1976: Adolfo Suárez es converteix en president del Govern.’, “9 d’abril de 1977: Legalització del Partit Comunista d’Espanya.”, ’15 de juny de 1977: Primeres eleccions democràtiques des de la Segona República.’, ‘6 de desembre de 1978: Ratificació de la Constitució espanyola.’]

Les Veus de l’Opposició

Aquells que van lluitar per la llibertat durant la dictadura poden oferir testimonis que desmenteixen la idea que 1975 va ser un any de llibertat. Les experiències de les persones implicades en la lluita democràtica revelen la veritable naturalesa del règim en aquell moment.

Un Testimoni Personal

Com a jove activista, vaig viure la repressió del règim. La clandestinitat, les detencions i la persecució eren la norma, i la llibertat era un concepte llunyà. Fins i tot després de la mort de Franco, la democràcia seguia sent un ideal inassolible.

Reflexions Finals

La commemoració del 1975 com a data de llibertat és un reflex de la manipulació política. La història no es pot reescriure per conveniència; és un patrimoni col·lectiu que mereix ser tractat amb respecte i veracitat. La importància de la memòria històrica no pot ser subestimada, i és fonamental que les futures generacions comprenguin la veritat d’aquest període.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00