Inici » Revolució en el tractament del càncer de fetge: noves perspectives d’immunoteràpia

Revolució en el tractament del càncer de fetge: noves perspectives d’immunoteràpia

by PREMIUM.CAT
La revista 'Journal of Hepatology' ha publicado un estudio del hospital clínico-idibaps que ha identificado las características moleculares asociadas con la respuesta o resistencia al tratamiento con la inmunoterapia del cáncer de hígado más común. Los resultados abren la puerta a una terapia más dirigida y diseñan nuevas estrategias terapéuticas que son más efectivas para los pacientes resistentes a estos tratamientos, que son del 70%, lo que podría extender su supervivencia. Para 2020 va e (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

Un estudi innovador sobre el carcinoma hepatocel·lular

Un recent article publicat a la revista ‘Journal of Hepatology’ revela descobriments significatius realitzats per investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS sobre la resposta dels pacients al tractament amb immunoteràpia per al càncer de fetge. Aquest estudi destaca les característiques moleculars que podrien determinar l’eficàcia o la resistència a aquests tractaments.

Un repte a l’oncologia: la resistència al tractament

Amb un 70% de pacients que no responen a l’immunoteràpia, és essencial investigar els factors que influeixen en aquesta resistència. La combinació d’atezolizumab i bevacizumab ha demostrat ser un tractament prometedor per al carcinoma hepatocel·lular, però els resultats posen de manifest que només un terç dels pacients obté millores significatives.

Investigació col·laborativa a Europa

L’estudi, dirigit pel Dr. Josep M. Llovet, va involucrar 10 centres europeus i va analitzar 320 pacients. Utilitzant tècniques avançades com l’anàlisi de cèl·lula única, els investigadors van poder identificar subpoblacions immunitàries i les seves característiques relacionades amb la resposta al tractament.

Implicacions per a l’oncologia de precisió

Els resultats d’aquesta investigació obren noves vies per a l’oncologia de precisió. Segons Llovet, aquests descobriments podrien facilitar la identificació dels pacients que realment es beneficiaran de la immunoteràpia combinada, així com guiar el desenvolupament de noves teràpies per a aquells que actualment no responen.

Classificació dels pacients segons la resposta

L’estudi classifica els pacients en dos grups: els immunocompetents, que presenten un microambient tumoral inflamat, i els dirigits per angiogènesi, que podrien ser més vulnerables a l’antiangiogènic. Ambdós grups mostren una supervivència superior als 30 mesos, destacant la importància de personalitzar els tractaments.

Mecanismes de resistència identificats

Els investigadors han identificat dos mecanismes principals que contribueixen a la resistència al tractament: l’activació de cèl·lules immunitàries mieloides immunosupressores i les vies de senyalització de Notch i TGF-β. Els pacients amb aquestes característiques presenten una supervivència mediana de 11 mesos, subratllant la necessitat de noves estratègies terapèutiques.

Una mirada cap al futur

L’evidència recollida en aquest estudi és fonamental per dissenyar tractaments més eficients que puguin beneficiar un major nombre de pacients. Llovet conclou que entendre els mecanismes que faciliten la resistència o la resposta al tractament és un pas clau per avançar en l’abordatge d’aquesta malaltia devastadora.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00