Inici » Rumbla: un festí rumber al cor de Barcelona

Rumbla: un festí rumber al cor de Barcelona

by PREMIUM.CAT
un home i una dona ballant davant d'una multitud de gent en un carrer amb edificis al fons, Bogi Fabian, imatge promocional, una foto, moviment kitsch

Descobrint l’essència de la rumba catalana

Barcelona és una destinació imperdible per la seva rica oferta gastronòmica i cultural, i en particular, la seva vibrant escena musical, que inclou l’emblemàtica rumba catalana. Aquest gènere musical, que té les seves arrels als anys 40 a la capital catalana, va aconseguir una popularitat aclaparadora a partir dels 60. La rumba, en la seva essència més pura, convida qualsevol a moure’s al ritme de la seva contagiosa melodia; fins i tot aquells que se senten maldestres a la pista de ball solen acabar movent les mans i els malucs, adoptant l’esperit d’un autèntic ‘rumber’ o ‘rumbera’. Com a amant de la gastronomia i la música, no em puc resistir a la idea de gaudir d’una vetllada amb música en viu, especialment si es tracta de rumba.

Un nou lloc per gaudir de la rumba a Barcelona

El Grup Arenal ha inaugurat un nou restaurant anomenat Rumbla, que, com suggereix el seu nom, està ubicat a la famosa Rambla Catalunya. Aquest nou espai s’uneix a les propostes d’èxit del grup, com el Xup-Xup, situat a la Barceloneta, on les impressionants vistes al mar són part de l’atractiu. Rumbla s´especialitza en la cuina mediterrània i és un viatge sensorial des del moment en què ingressem. A l’entrar al local (situat a la Rambla, 70), les decoracions evoquen la bellesa de Granada, particularment l’Alhambra, amb les parets que reflecteixen els sostres geomètrics impressionants d’aquest icònic monument del sud d’Espanya.

Ambient vibrant i fotografies que expliquen històries

A més de l’encantadora música en viu, un dels grans atractius de Rumbla són les fotografies en blanc i negre que adornen les parets. Aquestes imatges capturen moments plens de vida de l’estil de vida ‘rumber’, mostrant guitarres, llargues sobretaules i gent gaudint de la brisa al llindar de casa seva. L’experiència es torna encara més especial gràcies a l’oportunitat d’asseure’s just davant dels músics, gaudint de concerts en directe que animen la vetllada. A la nostra visita, vam tenir la fortuna d’escoltar Casi ná!, Anna i Pepe, que van interpretar temes de rumba i altres estils, proporcionant la banda sonora perfecta per al nostre sopar.

Una carta plena de delícies per compartir

En revisar la carta, ens trobem amb un extens menú ple de plats ideals per ser compartits. El que és curiós de la carta és el seu format, similar a un petit diari que ofereix informació sobre la rumba, els seus orígens i belles fotografies. Aquest disseny singular no només serveix com a guia, sinó que també es pot portar a casa com a record del dia que es va gaudir d’un sopar inoblidable. La nostra aventura culinària va començar amb unes braves acompanyades d’un suau allioli i una salsa poc picant, adornades amb ceba cruixent. Sempre a favor d’un bon toc cruixent als plats.

Plats que sorprenen i captiven

La temptació de tastar el pa de coca de Folgueroles amb allioli va ser irresistible, perquè, sincerament, el pa per si mateix pot ser una delícia. Tot i que hi ha una dita que diu que ‘pa amb pa, menjar de ximples’, aquí el pa és més que benvingut. A continuació, degustem pebrots del piquillo farcits de formatge de cabra amb mel de roses. Encara que la meva preferència sempre seran els pebrots del piquillo farcits de bacallà, he d’admetre que aquesta versió fresca i lleugerament dolça també em va conquistar.

El plat de carxofa amb romesco i pernil ibèric es va presentar de manera excepcional; la carxofa semblava confitada i extremadament tendra, amb les puntes de les fulles lleugerament torrades. Des del restaurant adverteixen que són ‘d’una en una’, ja que, sens dubte, desitjaran com a mínim una per persona. Un altre dels plats més cridaners va ser el d’ous amb xanquets, xistorra al vi blanc, pebrot del piquillo i oli de tòfona, on els xanguets, petits peixets fregits que s’assemblen a pipes, van aportar una textura divertida al plat. La xistorra, inesperada en aquesta combinació, va resultar ser una agradable sorpresa.

Delícies per tancar el sopar

El culatí de vedella ibèrica es va destacar per la qualitat suprema; la carn, tendra i saborosa, se servia al punt ideal, acompanyada de compota de poma i una cremosa salsa de carbassa que delectava el paladar. Un plat que em va captivar, i que mai no demanaria per compte propi, va ser el blat de moro cruixent amb mantega fumada. Va ser una combinació dolça que es podia devorar amb les mans, perfecta per gaudir sense complexos.

I per acabar, no podia faltar espai per a les postres: un crumble de poma que se serveix tebi, amb l’equilibri perfecte de dolçor, cruixent i un gelat que contrasta meravellosament amb la calidesa del crumble. També vam explorar altres delícies sota el lema ‘avui pequem a Rumbla’, entre elles una cúpula de nata i un saborós gelat de fruits vermells que agradava al nostre paladar. No obstant això, el crumble de poma sempre portarà la davantera al nostre cor.

Una experiència autèntica al cor de Barcelona

No caiguem en l’error de pensar que Rumbla és només un restaurant adreçat a turistes, només per la ubicació privilegiada a la Rambla Catalunya. Que algú desafiï aquesta idea! La rumba i les tapes són un delit per a tots, i Rumbla és el lloc perfecte per submergir-se en aquesta experiència. Aquest restaurant és un espai on gaudir d’un sopar ple de sabors i música. En arribar a casa, encara ressonaven als nostres cors els ritmes de la rumba. Fins a la propera, amants de la gastronomia!

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00