Inici » Secrets per aconseguir unes patates fregides perfectes

Secrets per aconseguir unes patates fregides perfectes

by PREMIUM.CAT
una dona amb un abric de xef davant d'un taulell amb verdures i fruites, Barbara Longhi, fotografia professional de menjar, retrat de personatges, escola de Heidelberg

Introducció

La xef del Semproniana, Ada Parellada, s’endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d’hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d’una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer unes patates fregides perfectes i d’una manera d’allò més senzilla.

Preparació de les patates

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per descobrir tots els secrets d’Ada Parellada per aconseguir unes patates fregides perfectes. El primer pas és tallar les patates a la mida que vulguis. No cal pelar-les, ja que les patates fregides es poden menjar amb la pell sense problemes. A més de ser bo per a la salut, et permet estalviar feina. Procura tallar-les de la mateixa mida perquè la cocció sigui uniforme en totes les patates. Un cop tallades, deixa-les submergides en aigua durant almenys mitja hora, però si pots, deixa-les tota la nit. Això farà que les patates quedin més cruixents i saboroses.

El secret de la cocció

Quan hagi passat mitja hora, o treguis les patates de la nevera després de deixar-les tota la nit, és moment de fregir-les. Abans de posar-les a la paella, assegura’t de que estiguin ben seques. Utilitza paper de cuina per eixugar-les bé, ja que l’aigua i l’oli no es barregen bé. Posa una bona quantitat d’oli a la paella i afegeix les patates quan l’oli encara estigui fred. Això permetrà que les patates absorbeixin menys oli i quedin més cruixents. Si tens un termòmetre de cuina, frega les patates fins que l’oli arribi als 150 graus. Si no en tens, simplement fregues les patates fins que quedin ben daurades. Un cop cuites, retira-les de la paella i eixuga l’excés d’oli amb paper de cuina. Aquest és el moment perfecte per afegir-hi sal, ja que les patates estan calentes i la sal s’enganxarà millor a la superfície. Serveix les patates amb la salsa que més t’agradi i gaudeix d’unes patates fregides perfectes.

Conclusió

Ara que coneixes els secrets d’Ada Parellada per aconseguir unes patates fregides perfectes, posa en pràctica aquests consells i sorprèn a tots amb el teu talent culinari. Amb una mica d’atenció als detalls i els passos adequats, podràs gaudir d’unes patates fregides daurades i cruixents per fora, però suaus i esponjoses per dins. Bon profit!

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00