Prova de Sirenes i Alertes a 22 Municipis
El dimecres, 29 de maig, Protecció Civil posarà en marxa les 50 sirenes de risc químic i enviarà missatges d’alerta als telèfons mòbils en 22 municipis del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. Aquest simulacre, que tindrà lloc a les 10:00 hores, abastarà una àrea de 500.000 persones. La directora de Protecció Civil, Marta Cassany, ha detallat que l’objectiu és verificar el funcionament correcte de les sirenes i les alertes, familiaritzar la població amb els sons d’avís i conscienciar-la sobre la necessitat de confinar-se en situacions d’emergència.
Ubicació de les Sirenes
Les sirenes que sonaran estan situades en diverses localitats, incloent Barcelona, l’Hospitalet, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Castellbisbal, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, Lliçà de Vall, Montornès del Vallès i Parets del Vallès.
Simulacre de Confinament
A Sant Boi de Llobregat, es realitzaran simulacres de confinament, ja que és el municipi català amb més població en una zona de risc químic. Els tècnics de Protecció Civil han col·laborat amb l’Ajuntament per practicar el confinament en espais públics com escoles i mercats durant la prova.
Detalls de la Prova
La prova durarà 15 minuts i començarà amb l’enviament de l’alerta als telèfons mòbils. Durant aquest temps, les sirenes de risc químic sonaran, avisant als ciutadans que s’han de confinar. L’objectiu és que la població identifiqui els sons de les sirenes i conegui els diferents senyals, per tal de sensibilitzar-la davant d’una situació d’emergència.
Adaptació per a Persones amb Necessitats Especials
El simulacre està adaptat per a persones sordes, que rebran missatges de text específics, i s’han pres mesures per reduir el soroll per a persones amb trastorns autistes.
Avaluació i Participació Ciutadana
Protecció Civil oferirà la possibilitat de participar en una enquesta sobre l’experiència a través de la seva pàgina web i xarxes socials, amb l’objectiu de comprovar la correspondència entre la cobertura teòrica i la real.