Inici Ā» Sopar amanides: enciam, opcions i entretingudes

Sopar amanides: enciam, opcions i entretingudes

by PREMIUM.CAT
un bol blanc ple d'enciam a sobre d'una taula de fusta al costat d'una taula de tallar i un ganivet, Choi Buk, verd, una foto d'estoc, superplana

Enciam: entre defensors i detractors

Quan es parla d’**enciam** sempre hi ha dos grups que acaben enfrontats. Els qui el defensen i els que el detesten. Entre els primers trobem els qui consideren l’enciam com l’aliment comodĆ­ quan estan a dieta o no saben quĆØ sopar i troben en una bossa d’amanida la millor opciĆ³ per ser rĆ pida, saludable i econĆ²mica. Entre els qui no poden ni veure-la destaquen aquells que asseguren que se’ls posa fatal i afirmen que l’enciam Ć©s complicat de digerir, sobretot a la nit, dificultant el son.

Per quĆØ sopar amanides pot ser una mala idea

La nutricionista JĆŗlia FarrĆ© confessa que una de les preguntes que mĆ©s escolta gairebĆ© diĆ riament Ć©s la de si sopar enciam provoca inflor abdominal. Ɖs per aixĆ² que ha dedicat un vĆ­deo a aquest tema a les seves xarxes socials. AquĆ­ explica que “l’enciam Ć©s bĆ sicament aigua. Encara que tĆ© fibra i altres nutrients, Ć©s un 90% aigua. Pel que es considera un aliment de baixa qualitat nutricional i molt poques calories”, sentencia.

Vist aixĆ­, doncs, no tĆ© sentit pensar que l’enciam Ć©s un aliment difĆ­cil de digerir. “PerĆ² sĆ­ que pot causar alguns problemes en tractar-se d’un aliment que es consumi cru”, continua l’experta. L’enciam Ć©s un vegetal que es menja cru. Quan mengem aliments crus, l’estĆ³mac tĆ© mĆ©s feina. Ɖs a dir, el que fa una cassola en coure els aliments, ho ha de fer l’estĆ³mac, diuen els nutricionistes sobre les dificultats que poden sorgir quan consumim enciam, explicaciĆ³ que dona la raĆ³ als qui diuen que a la nit se’ls posa fatal. Si Ć©s el teu cas, la recomanaciĆ³ d’aquesta nutricionista Ć©s que en consumeixis a l’hora de menjar i te n’oblidis a l’hora del sopar.

Altres opcions que sĆ³n millors

Diversos estudis van demostrar que l’enciam iceberg Ć©s el que mĆ©s gasos provoca, cosa que si ho sumem als resultats obtinguts per un altre estudi de la universitat de Harvard, en el qual es confirmava que aquest tipus d’enciam era el que menys nutrients tenia, ens dona un resultat clar: si se’t posa malament, no t’ho mengis, no et perds res.

PerĆ² sopar una amanida no nomĆ©s Ć©s una cosa habitual a l’estiu pel fet que Ć©s fresca, tambĆ© Ć©s molt saludable i rĆ pid de preparar. Per aixĆ², quan vulguis sopar una amanida aposta per les varietats mĆ©s fĆ cils de digerir. En aquesta llista, al capdavant trobem la ruca i els espinacs. Ambdues opcions mĆ©s interessants nutricionalment i amb una taxa mĆ©s baixa a l’hora de parlar de problemes digestius.

Una altra soluciĆ³ Ć©s reduir la quantitat de fulles crues i enriquir aquest bol amb aliments cuinats (que no tenen per quĆØ ser calents). Tonyina en llauna, pebrots rostits, formatge fresc, adobats (rics en probiĆ²tics) o fins i tot ou dur o patata cuita sĆ³n opcions que aporten sabor, nutrients i que t’ajudessin a reduir la inflor abdominal. Finalment, encara que no menys important, Ć©s fer atenciĆ³ a les salses i complements. Quan aquestes sĆ³n picants, molt denses o riques en sucre, la digestiĆ³ es torna pesada, i no Ć©s just que nomĆ©s li donem la culpa a les fulles d’enciam. Cada ingredient que afegeixes al plat compta, per bo i per dolent.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00