Inici » Un Dia Ple d’Activitats Inclusives a Tarragona

Un Dia Ple d’Activitats Inclusives a Tarragona

by PREMIUM.CAT
Retrato de una cervecera en las Jornadas de Inclusión en las Artes Escénicas ofrece este miércoles, segundo día, un amplísimo menú de actividades gratuitas y propuestas escénicas para el público tarraconense. El miércoles 6 concentrará una parte importante de la programación. Además del taller mencionado, el Teatro Tarraconense acogerá otros dos espectáculos. El primero, por la mañana, será Ballar l’aigua, una producción madrileña, dirigida por la Chefa Alonso y Raquel Sánchez, pensada para compartir con espectadores con discapacidad (8k, mejor calidad, obra maestra, gran detalle:1.1)

Un Ampli Ventall d’Ofertes Escèniques

Aquest dimecres, les Jornades d’Inclusió en les arts escèniques tornen a Tarragona amb un programa divers i gratuït per a tots els assistents. La jornada del 6 de setembre promet ser un dels moments culminants, amb una selecció d’activitats dissenyades per fomentar la inclusió.

Espectacles que Transformen Vides

Al matí, el Teatre Tarragona serà l’escenari de ‘Ballar l’aigua’, una proposta innovadora procedent de Madrid que busca connectar amb espectadors amb discapacitat intel·lectual severa, dirigida per Chefa Alonso i Raquel Sánchez.

A la tarda, el públic podrà gaudir de ‘Órgia’, una obra de la companyia andalusa La Rara, que utilitza el teatre Verbatim per explorar les experiències de dones amb malalties mentals, connectant les seves històries amb les vivències d’altres dones contemporànies.

Documentals i Música per a la Inclusió

El Caixafòrum serà l’escenari de la projecció de ‘Mujereando. El quejío de una Diosa’, un documental que aborda la vida de les dones sense llar, seguit d’un col·loqui per discutir sobre els drets i la visibilitat d’aquestes dones a través del teatre.

Els assistents també podran submergir-se en la música amb ‘Al Ázar’, un concert de folk àrab que presenta la cantant palestina Rawan Nairat i músics de Bolívia i Alemanya, creant un espai per a la diversitat cultural.

Espais de Diàleg i Reflexió

A més de les actuacions artístiques, la jornada inclourà grups de treball per a professionals del sector. A la Sala Plana de Casa Canals, es discutirà sobre ‘Els espais escènics i l’evolució de les normatives’, amb experts com Luis Alonso Calzada i Ingrid Llopart, que abordaran la nova regulació d’accessibilitat.

Un segon grup, centrat en ‘Re-visionant la missió de les institucions culturals’, analitzarà el paper de les institucions públiques, amb la participació de figures destacades com Valentí Oviedo del Gran Teatre del Liceu.

La Inclusió a través de la Creativitat

Els temes dels altres grups de treball se centraran en els territoris perifèrics i les noves generacions. ‘Co-creació i perifèries’ explorarà la inclusió des d’una perspectiva descentralitzada, mentre que ‘Gestió cultural liderada per joves’ presentaran casos d’èxit d’iniciatives impulsades per joves gestors culturals.

Tallers per a Tothom

La jornada també oferirà quatre tallers a la tarda, oberts tant a professionals com al públic en general. Un dels tallers destacats serà el de ‘Producció d’espectacles accessibles’, dirigit per experts en la creació de formats inclusius.

Altres tallers inclouran un sobre ‘Facilitating and Directing’ amb l’objectiu de repensar el teatre com a eina de canvi social, i un sobre ‘Música en contextos hospitalaris’, que busca crear benestar emocional a través de la música.

Un Futur Inclusiu

Amb un programa tan ric i variat, les Jornades d’Inclusió en les arts escèniques no només fomenten la diversitat, sinó que també obren les portes a un futur on l’art i la cultura són accessibles per a tothom. Tarragona es converteix així en un exemple de com la inclusió pot transformar vides a través de l’art.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00