Inici » Una campanya per combatre la soledat de les persones grans a l’estiu

Una campanya per combatre la soledat de les persones grans a l’estiu

by PREMIUM.CAT
una parella gran menjant menjar a una taula de pícnic en un parc amb una beguda i un plat de menjar, ESAO, m, una foto d'estoc, veritat

La Fundació Amics de la Gent Gran posa en marxa una campanya estiuenca

Com cada any, la Fundació Amics de la Gent Gran posa en marxa una campanya a l’estiu, època especialment sensible per a les persones grans que pateixen soledat no desitjada. El tancament de punts de trobada, les altes temperatures que compliquen les activitats a l’aire lliure o l’absència d’un entorn proper fan que aquest mesos la soledat sigui més evident.

Activitats per pal·liar la soledat

Per pal·liar-ne els efectes, des de la Fundació s’organitzen diferents activitats, com ara berenars, tertúlies o excursions, entre altres. A més, es durà a terme la principal iniciativa estiuenca des de fa més de trenta anys: les Vacances Amigues, unes estades de tres o quatre dies que serveixen perquè les persones grans de l’entitat tinguin la possibilitat de gaudir de l’estiu gràcies a unes vacances fora de casa. A més, sentiran el caliu i la companyia d’amics i amigues, així com de les persones voluntàries que hi participaran.

La importància de l’acompanyament durant l’estiu

Per a gran part de la societat, l’estiu és una època de fer molts plans, la majora d’aquests, en companyia. Però, per a milers de persones grans, l’estiu és un moment dur, on la soledat s’accentua i els records dels moments viscuts en el passat tornen al cap. Per això, totes aquestes persones necessiten sentir-se acompanyades.

Col·labora per un estiu en companyia

Per fer possible la campanya “Per un estiu en companyia”, les Vacances Amigues i les activitats de socialització, fan una crida a la ciutadania a col·laborar amb donatius, que faran possible la lluita contra la soledat de les persones grans en risc d’exclusió. L’objectiu final és superar els 60.000 euros, xifra que cobriria gran part les despeses de tota la campanya d’estiu.

Un estiu en companyia per a les persones grans

Des d’Amics de la Gent Gran volen que aquest estiu milers de persones grans puguin viure un estiu en companyia. Gràcies a la tasca de prop de 2.800 persones voluntàries, la Fundació podrà organitzar activitats d’estiu perquè més de 2.700 persones grans gaudeixin d’espais i moments de socialització que els ajudi a pal·liar el sentiment de soledat no desitjada.

Principals accions de la campanya d’estiu

Les principals accions de la campanya d’estiu seran:

Berenars de Sant Joan

En aquest mes de juny hi ha programats berenars a diferents municipis de Catalunya per celebrar en companyia Sant Joan.

Vacances Amigues

Durant el mes de juliol s’organitzaran cinc torns, a Calaf, en què participaran prop de 135 persones grans i unes 70 persones voluntàries. A València es durà a terme un torn i a Madrid, Saragossa i Sevilla es faran excursions d’un dia.

Organització d’activitats

Durant els mesos d’estiu potenciaran l’organització d’activitats que permetran tornar a gaudir de la companyia, l’oci, la cultura i les tradicions a persones grans de diversos municipis: sortides en vaixell, visites culturals, passeigs en grup i trobades diverses que ompliran aquest estiu de moments memorables.

Per a més informació, visita el següent enllaç: [Per un estiu en companyia](https://perunestiuencompanyia.amicsdelagentgran.org/socies-2/)

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00