Inici » Una Trobada Gastronòmica al Pintoresc Poble de Josa de Cadí

Una Trobada Gastronòmica al Pintoresc Poble de Josa de Cadí

by PREMIUM.CAT
un xef està preparant menjar a una taula fora d'un restaurant a la zona de muntanya d'una ciutat, Abdullah Gërguri, fotografia professional de menjar, una foto d'estoc, dau-al-set

Una Trobada Culinaria a la Muntanya

Dilluns passat, lluny de l’enrenou gastronòmic de la gran ciutat, va tenir lloc una reunió entre amics a l’encantador poble de Josa de Cadí. En aquesta trobada, els xefs Diego Alías, del restaurant Ca l’Amador, ubicat en aquest pintoresc poble al parc natural del Cadí-Moixeró, i Mariano Golzalvo, xef del restaurant Lo Paller del Coc a la vall d’Àssua, van cuinar junts a una col·laboració sense precedents. Aquest esdeveniment va convertir Josa de Cadí a l’epicentre de la cuina de muntanya.

Una Passió Compartida per la Muntanya

Tot i que els dos xefs provenen de diferents orígens culinaris, comparteixen una passió i amor per la muntanya. Tots dos coincideixen en la importància d’una cuina arrelada al territori, que s’actualitza sense perdre’n l’essència. El seu objectiu és crear sabors que evoquen la puresa de la muntanya, tot recordant el passat però també anunciant un futur meravellós. Aquests xefs ens demostren que hi ha vida més enllà dels plats tradicionals de la regió.

Una Experiència Gastronòmica Inoblidable

En entrar a Ca l’Amador, vaig ser rebut per Jordi de las Heras, sommelier i cap de sala, qui amablement em va oferir una cervesa artesanal de la Val d’Aran, especialment elaborada per al restaurant. Tot i el descens de les temperatures a la muntanya, gaudim de l’aperitiu a la terrassa amb vistes a la muntanya Cadinell. Allà tastem deliciosos plats com coliflor envinagrada, patates amb llima i olives.

Al menjador, ens delectem amb una varietat de plats exquisits. Comencem amb un paté de cabrit amb cruixent de blat de moro i cogombret, seguit de bunyols d’ovella buida amb herbes i xandri. Cada plat va ser maridat amb vins acuradament seleccionats, com el Taleia blanc del Castell d’Encús i el Textures de pedra de Raventós i Blanc.

La vetllada va continuar amb un ajoblanco d’espàrrecs i verat, així com ceps cuinats i laminats en cru. Els xefs van sorprendre els comensals en presentar els plats sense revelar-ne el contingut, desafiant-nos a endevinar els sabors mentre els gaudíem. El sopar va estar ple de rialles i entusiasme, i vam brindar en honor als talentosos xefs amb un Montsant del celler Venus La universal.

El clímax de la nit va arribar amb la guatlla desossada farcida de foie i pedrers, i l’entranya de poltre embolicada en cendra i cuinada al bufador. Aquestes creacions culinàries van provocar elogis i van ser maridades amb un Montsant, el Dido del celler Venus La universal.

Per tancar amb fermall d’or, gaudim d’uns pedrers de vaca bruna i una sucosa costella de cabrit de Josa, acompanyades de formatge Serrat Gros. Aquests plats van ser meravellosament elaborats i maridats amb un Costers del Segre, el Nummulit del celler El Vinyer. Finalment, ens endolcim amb un pijama molt personal i una deliciós xocolata amb nous, acompanyats d’una tassa de sake fet a Tuixén per Seda Líquida.

Una Experiència Culinària Inoblidable

Diego i Mariano ens van brindar una experiència culinària única en el seu tipus. A través de la seva complicitat i el seu talent, ens van mostrar la seva visió de la cuina de muntanya. Aquesta trobada èpica a Josa de Cadí quedarà gravada a la nostra memòria fins que tornem a gaudir de les seves creacions culinàries. Sens dubte, aquests xefs han deixat una empremta inesborrable al món de la gastronomia.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00