Inici » Una trobada gastronòmica única entre dos restaurants de muntanya

Una trobada gastronòmica única entre dos restaurants de muntanya

by PREMIUM.CAT
dos homes amb uniformes de xef cuinant menjar sobre un fogó en una cuina amb un mur de pedra, Arthur Sarkissian, fotografia de menjar professional, una foto d'estoc, premsa privada

Un esdeveniment culinari excepcional

Dilluns passat, en un entorn allunyat de l’activitat frenètica de la gran ciutat, es va celebrar una trobada gastronòmica única entre dos restaurants de muntanya. El xef Diego Alías, del restaurant Ca l’Amador, situat al pintoresc poble de Josa de Cadí, i Mariano Golzalvo, xef del restaurant Lo Paller del Coc, ubicat al petit poble de Surp, van unir les seves habilitats culinàries en una experiència sense precedents. Aquest esdeveniment va convertir Josa de Cadí en l’epicentre de la cuina de muntanya, destacant la importància de la gastronomia local i el seu vincle amb el territori.

Una passió compartida per la muntanya

Encara que provenen de fonts culinàries diferents, Diego Alías i Mariano Golzalvo comparteixen una passió comuna per la muntanya. Amb aquesta trobada, volen reivindicar una cuina de muntanya que estigui arrelada al territori i que reflecteixi els sabors autèntics de la zona. Aquests dos xefs busquen actualitzar la cuina tradicional de muntanya, oferint plats que evocin la bellesa i la riquesa dels paisatges de la comarca de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà.

Una experiència culinària inoblidable

La trobada va començar a Ca l’Amador, on els comensals van ser rebuts amb una cervesa artesana especialment elaborada per al restaurant. Tot gaudint de les vistes a la muntanya del Cadinell, van poder degustar aperitius com una coliflor envinagrada, patates amb llima i olives. Després, van passar al menjador, on van ser sorpresos amb una gran varietat de plats exquisits. Van poder provar un paté de cabrit amb cruixent de blat de moro escairat i cogombret, uns bunyols d’ovella baciva amb herbes i xandri, un ajoblanco d’espàrrecs i verat, ceps amb cecina, tàrtar de truita del Pirineu, esqueixada de bacallà amb pesto, guatlla farcida amb foie i lletons, i entranya de poltre embolicada en cendra. Per postres, van degustar lletons de bruna, cafè, api-rave i trumfos, i costella de cabrit de Josa amb ronyó i formatge Serrat Gros. Cada plat va ser acompanyat per un vi que complementava a la perfecció els sabors únics dels plats.

Una jornada èpica per a la cuina de muntanya

La trobada entre Diego Alías i Mariano Golzalvo va ser una experiència culinària inoblidable. Amb la seva complicitat i creativitat, van oferir als comensals una visió única de la cuina de muntanya. Aquest esdeveniment ha posat de manifest la importància de preservar i promoure la gastronomia local i el seu vincle amb el territori. Sens dubte, aquesta trobada ha estat un èxit rotund i ha deixat un record imborrable en tots els assistents.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00