Inici » Unitats de Coordinació de Fractures per Fragilitat: Treballant per un envelliment saludable

Unitats de Coordinació de Fractures per Fragilitat: Treballant per un envelliment saludable

by PREMIUM.CAT
tres dones amb bata blanca de laboratori davant de la pantalla d'un ordinador amb imatges de raigs X, Choi Buk, foto professional, foto d'estoc, neoplasticisme

Introducció

Les Unitats de Coordinació de Fractures per Fragilitat (conegudes com a FLS, Fracture Liaison Services en anglès) són equips multidisciplinaris que tenen com a objectiu identificar, tractar i donar suport als pacients que pateixen fractures per fragilitat. Aquest servei és essencial per abordar aquesta problemàtica de salut pública i millorar la qualitat de vida dels pacients.

La Xarxa Santa Tecla i la seva tasca pionera

Des del 2017, la Xarxa Santa Tecla ofereix aquest servei acreditat per la Fundació Internacional d’Osteoporosi (IOF) amb la medalla de bronze. Aquesta acreditació reconeix la seva excel·lència en l’atenció als pacients amb fractures per fragilitat. La Xarxa Santa Tecla ha estat pionera en la implantació d’aquestes unitats a Catalunya, anticipant-se a l’objectiu establert pel Departament de Salut de generalitzar aquest servei a tots els hospitals.

La Dra. Elena Calero i la III Trobada FLS de Catalunya

La Dra. Elena Calero, especialista en Medicina Física i Rehabilitació i cap de servei de Rehabilitació de la Xarxa Santa Tecla, és la coordinadora de la FLS de l’entitat i una de les organitzadores de la III Trobada FLS de Catalunya. Aquest esdeveniment, que se celebrarà a Tarragona el pròxim 31 de maig, té com a lema “FLS, com crear-les i com abordar els reptes de mantenir-les”. Aquesta trobada és una oportunitat única per a tots els professionals sanitaris interessats en el treball de les FLS de Catalunya per compartir coneixements i experiències.

La importància de la prevenció i el tractament de fractures per fragilitat

Les fractures per fragilitat són un problema de salut greu, ja que poden tenir conseqüències devastadores per als pacients. Segons la Dra. Calero, és essencial enfortir les unitats de coordinació amb la implicació de tots els serveis i disciplines del sistema sanitari. L’envelliment de la població fa que cada vegada hi hagi més casos de fractures osteoporòtiques, i és important abordar aquesta problemàtica de manera integral.

Promoció de l’activitat física i altres reptes

A més de la coordinació entre els diferents serveis, la Dra. Calero destaca la importància de promoure l’activitat física entre la població per gaudir d’un envelliment saludable. A la III Trobada FLS de Catalunya, es tractaran temes relacionats amb la fisioteràpia, la prevenció de caigudes i els reptes que les FLS enfronten en el sistema sanitari català. Els participants tindran l’oportunitat de debatre i intercanviar coneixements amb els organitzadors.

Conclusió

Les Unitats de Coordinació de Fractures per Fragilitat són un recurs essencial per millorar la prevenció, l’atenció i el tractament de les fractures. La Xarxa Santa Tecla ha estat pionera en aquest àmbit i continua treballant per un envelliment saludable de la població. La III Trobada FLS de Catalunya és una oportunitat única per a tots els professionals sanitaris interessats en aquest àmbit per compartir coneixements i abordar els reptes actuals.

Enllaços relacionats:

– Programa i inscripcions a la III Trobada FLS de Catalunya: [enllaç](https://comt.cat/iii-trobada-fls-catalunya-com-les-podem-crear-i-abordar-els-reptes-de-mantenir-les/)

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00