Inici » Augment de les Reserves d’Aigua als Pantans Catalans

Augment de les Reserves d’Aigua als Pantans Catalans

by PREMIUM.CAT

Les Recents Pluges Beneficien els Pantans Catalans

Les darreres precipitacions han estat una excel·lent notícia per als pantans catalans, especialment els del sistema Ter-Llobregat, que proveeixen les demarcacions de Barcelona i Girona. Amb aquestes darreres pluges, els pantans de les conques internes del país han continuat augmentant les seves reserves d’aigua, arribant a un nivell del 19,60%, segons l’informe publicat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aquest dimecres. En el cas dels pantans del sistema Ter-Llobregat, que inclou Sau-Susqueda, la Baells, Sant Ponç i la Llosa del Cavall, les reserves ja superen el 20%.

Remuntada de les Reserves

Segons l’ACA, l’abundància de pluges de la darrera setmana ha permès als pantans de les conques internes millorar la seva situació, la qual havia minvat considerablement a causa de la sequera. A més, es preveu que aquestes capacitats puguin seguir augmentant, ja que s’esperen més precipitacions i gràcies també a l’increment del cabal als caps dels rius. En els darrers mesos, les reserves dels pantans han experimentat un augment considerable, ja que al març passat es va registrar el seu mínim de capacitat amb un 14,3%.

Reserves del Sistema Ter-Llobregat

Els cinc pantans del sistema Ter-Llobregat, que proveeixen a 202 municipis i una població de més de sis milions de persones, ja superen aquest 20%, tot i que lleugerament. Aquest dimecres, el pantà de Sant Ponç, que abasteix l’àrea metropolitana de Barcelona, es troba en millors condicions amb un 31,52% de capacitat, seguit de la Baells amb un 29,45%, Susqueda amb un 26,57% i la Llosa del Cavall amb un 21,58%. En canvi, Sau es troba en la pitjor situació amb només un 3,81% de capacitat, tot i que cal destacar que l’aigua que arriba a Sau es transfereix ràpidament cap a Susqueda per garantir la qualitat de l’aigua embassada al segon.

Previsions de Més Pluges

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que en els pròxims dies podrien continuar les pluges a Catalunya. Per exemple, per a aquest dijous s’esperen ruixats al terç nord del país durant la matinada, especialment en punts de la costa i el prelitoral. A partir del migdia tornarà a haver-hi presència de ruixats, especialment a les comarques de Girona, tot i que de forma dispersa i puntual. Tot i això, no es descarta que hi hagi algun plugim en algun punt del Pirineu. En canvi, sembla que a partir de divendres tornaran els cels serens i amb molta presència de sol.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00