La defensa de la interconnexió hídrica a Catalunya
El Cercle d’Economia ha participat en el debat sobre les polítiques contra la sequera, posant èmfasi en la interconnexió de les xarxes d’aigua a Catalunya. L’acte, sota el títol ‘Gestió de l’aigua a Catalunya, estem fent el que cal?’, ha destacat la importància d’aquesta interconnexió.
Els defensors de la interconnexió
Montse Termes, del Màster en Economia, Regulació i Competència als Serveis Públics de la Universitat de Barcelona i assessora de Cetaqua-Centre Tecnològic de l’Aigua, i Carles Conill, president de la Comissió d’Aigua, Energia i Medi Ambient del Col·legi d’Enginyers de Camins i membre de l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua de Catalunya, han destacat els beneficis potencials de la interconnexió hídrica a Catalunya.
La proposta de interconnexió
Carles Conill ha explicat com la interconnexió podria facilitar el transport d’aigua no utilitzada del minitransvament de l’Ebre a Tarragona cap a Barcelona, tot subratllant que actualment aquesta proposta no compta amb el consens del territori.
Reaccions i perspectives
La proposta de interconnexió ha generat reaccions diverses, amb el suport de grans organitzacions empresarials però amb oposició per part dels partits ebrencs. Això ha portat a la crida per a una convocatòria del Govern per incloure els partits i les entitats ambientalistes en el debat.
La visió de Montse Termes
Montse Termes ha destacat la importància de considerar totes les perspectives, incloent-hi les preocupacions territorials i la necessitat de contrapartides per als sectors afectats.
Sostenibilitat i planificació
S’ha posat èmfasi en la importància de la sostenibilitat i la planificació en la gestió de l’aigua, amb reflexions sobre l’ús eficient dels recursos i la necessitat d’inversions en infraestructures.
Experiències internacionals
S’han comparat experiències internacionals, com la política de l’aigua a Singapur, per aportar perspectives sobre possibles models de gestió hídrica eficaços.
Conclusions i reptes futurs
El debat sobre la interconnexió hídrica a Catalunya planteja reptes importants, des de la gestió sostenible dels recursos fins a la necessitat d’una planificació eficient i la consideració de les diverses perspectives en aquesta qüestió crucial per al futur del territori.