Inici » L’impacte del canvi climàtic en la salut i la importància de la sostenibilitat

L’impacte del canvi climàtic en la salut i la importància de la sostenibilitat

by PREMIUM.CAT

El canvi climàtic i la seva influència en la salut

La Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) i la Societat Portuguesa de Medicina Interna (SPMI) han publicat un document de consens en el qual adverteixen que el canvi climàtic, meteorològic i hídric té un impacte significatiu en la salut de les persones (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/). Segons aquest document, aquest fenomen és responsable del 45% de totes les morts notificades des de l’any 1970. Aquesta preocupant xifra posa de manifest la importància de prendre mesures per abordar aquesta problemàtica.

El consens de 32 entitats mèdiques

El document de consens ha estat elaborat amb la participació de 32 societats, col·legis i associacions de Medicina Interna de 29 països de parla hispana i portuguesa (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/). Aquestes entitats han acordat que el canvi climàtic, meteorològic i hídric representa el 50% de tots els desastres i té un impacte fort i durador en la salut mental i el benestar psicosocial de les persones.

Les conseqüències del canvi climàtic en la salut

El document destaca diverses amenaces relacionades amb el canvi climàtic. Una d’aquestes amenaces és l’augment de les zoonosis, malalties infeccioses que es transmeten dels animals als humans. A més, s’assenyala que aquestes malalties són responsables del 100% de les pandèmies, així com de les malalties relacionades amb l’aigua i les malalties transmeses per aliments. Aquestes malalties provoquen milions de morts cada any a nivell mundial.

El document també posa de manifest que les conseqüències del canvi climàtic afecten especialment les poblacions més vulnerables. És per això que es fa una crida a la responsabilitat dels professionals sanitaris en aquesta problemàtica.

La importància de la sostenibilitat

El document de consens també destaca la importància de treballar per augmentar la resiliència climàtica i la sostenibilitat ambiental (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/). Aquesta és una tasca que requereix la implicació de tots els professionals de la salut. En aquest sentit, la Medicina Interna juga un paper fonamental en la resposta als desafiaments que planteja el canvi climàtic.

Per aconseguir aquesta sostenibilitat, és necessari prendre mesures per reduir la contaminació atmosfèrica, ja que aquesta té un impacte significatiu en la salut de les persones. Segons els internistes, nou de cada deu persones respiren aire amb nivells contaminants que superen els límits establerts per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquesta contaminació de l’aire pot contribuir al desenvolupament de malalties cardíaques, cerebrovasculars, càncer de pulmó, malaltia pulmonar obstructiva crònica, asma i al·lèrgies.

La responsabilitat dels professionals de la salut

El document de consens fa una crida a la implicació de tots els professionals de la salut en la lluita contra el canvi climàtic i en la promoció de la sostenibilitat (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/). Es posa de manifest la importància de treballar conjuntament per abordar aquesta problemàtica global i protegir la salut de les persones.

En conclusió, el canvi climàtic, meteorològic i hídric té un impacte significatiu en la salut de les persones. És necessari prendre mesures per abordar aquesta problemàtica i treballar per augmentar la resiliència climàtica i la sostenibilitat ambiental. Això requereix la implicació de tots els professionals de la salut i la col·laboració de diferents sectors de la societat (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

Si t’interessa contribuir a la sostenibilitat del nostre planeta, t’animem a unir-te a la nostra comunitat GreeN, on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.

You may also like

-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00