Inici » Desenvolupaments Habitatges a Sant Cugat: Anàlisi de la CUP

Desenvolupaments Habitatges a Sant Cugat: Anàlisi de la CUP

by PREMIUM.CAT
una sala de estar con un sofá, sillas, una mesa y un televisor en su área central con vista a la ciudad, Enguerrand Quarton, vray render, un render 3D, fotorrealismo

Preocupacions de la CUP pel Retrocés en Polítiques d’Habitatge

Aquest dimarts, la CUP de Sant Cugat va expressar la seva preocupació per la direcció actual de les polítiques d’habitatge del govern municipal, descrivint-les com a un pas enrere respecte al mandat anterior.

Marco Simarro, portaveu de la CUP, lamenta que el pla d’habitatge hagi experimentat una reducció de més del 25%, passant de més de 400 a 300 pisos previstos. Simarro expressa la seva preocupació, ja que considera aquest retrocés com un símptoma alarmant enfront d’una problemàtica creixent a la ciutat.

Actitud del Govern: Manca de Diàleg i Decisions Contestades

Simarro va criticar la manca de diàleg del govern municipal, destacant un incident al ple municipal on van retirar una moció per evitar votar-hi en contra després de modificacions que, segons Simarro, van alterar el seu sentit original.

La CUP havia presentat una proposta per destinar un 30% dels futurs desenvolupaments immobiliaris al lloguer social, argumentant que els preus elevats estan elititzant la ciutat. Les esmenes del govern van eliminar aquesta referència.

Reaccions dels Partits: Suports i Crítiques

En Comú Podem va expressar suport a la moció tot i reconèixer problemes amb la redacció i implementació de la normativa del 30%. PSC va centrar-se en trobar mecanismes per oferir habitatge públic, veient positivament les mesures proposades.

PP i Vox van mostrar desacord amb la moció, amb una abstenció i un vot en contra respectivament.

Compromís Municipal amb l’Habitatge: Declaracions del Regidor Duch

El regidor d’Habitatge, Francesc Duch, va reconèixer la preocupació del govern municipal sobre la qüestió de l’habitatge, destacant els esforços realitzats des del mandat passat per revertir la situació.

Duch va assegurar que les esmenes no busquen desdibuixar la moció, sinó reflectir la situació actual i impulsar l’habitatge protegit a través de diferents mecanismes urbanístics.

Perspectives del Lloguer a Sant Cugat

Amb el lloguer mitjà a Sant Cugat situat en uns 1.500 euros al tercer trimestre, la CUP destaca la necessitat de solucions efectives per abordar aquesta realitat i evitar l’encariment general del mercat immobiliari.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00