Inici » El Voluntariat: Un Intercanvi Enriquidor

El Voluntariat: Un Intercanvi Enriquidor

by PREMIUM.CAT

La Generositat dels Majors a Espanya

A l’entramat social espanyol, la població d’adults grans ocupa un lloc significatiu, amb gairebé un 20% de persones més grans de 65 anys. Aquest col·lectiu, que actualment resideix en un nombre considerable de residències, es preveu que augmenti la seva presència en aquests centres els propers anys.

Vanessa Borrego: Una Voluntaria Excepcional

Vanessa Borrego, una dona de 48 anys, exemplifica l’esperit del voluntariat a Sevilla. Dedicant el seu temps als residents de la residència de la tercera edat de Sant Joan de Déu, Vanessa compagina la seva tasca com a mare, responsable financera, aficionada al flamenc i delegada dels equips de waterpolo dels seus fills.

La motivació per al voluntariat es basa en el desig d’ajudar, sentir-se útil i compartir amb els qui més ho necessiten. Vanessa afirma: ‘Rebut de les persones més del que dono. És un aprenentatge continu i una oportunitat de conèixer històries personals úniques i circumstàncies diverses”.

Vanessa ha inculcat als seus fills la importància del voluntariat des de la seva infància. ‘Quan eren més petits, m’acompanyaven a les activitats. Ara, la meva filla petita continua venint amb mi quan pot i gaudeix molt”, comenta.

La Diversitat d’Activitats de Voluntariat

Vanessa ha participat en una àmplia gamma d’activitats de voluntariat mitjançant l’Associació de Voluntaris de CaixaBank. Des d’acompanyar nens al cinema fins a explicar activitats sobre l’oli d’oliva, assistir a partits de bàsquet amb col·lectius diversos, participar en iniciatives de reciclatge i portar gent gran al teatre o l’òpera.

L’Impacte a la Gent Gran

Actualment, Vanessa dedica dos dimecres al mes a la residència de gent gran de Sant Joan de Déu. Una d´aquestes sessions es destina a celebrar els aniversaris dels residents, creant un ambient d´alegria i emoció.

Vanessa descriu: ‘Els posem música i ballem pasdobles. N’he après molt. Molts no tenen família i ens expressen la necessitat de visites i el seu agraïment per la nostra presència. Els encanta xerrar i compartir històries de la seva joventut”.

L’altre dimecres del mes, la Vanessa i els residents van al cine a veure una pel·lícula d’humor, brindant-los un moment de riure i entreteniment. ‘Ens diuen que es diverteixen molt i estan molt il·lusionats per sortir. Es vesteixen amb les seves millors gales i gaudeixen molt del passeig”, assenyala.

Vanessa emfatitza: ‘El voluntariat és un intercanvi enriquidor. Entrar a la residència i veure les seves cares il·luminades en veure’ns omple el cor. Fins i tot ens fan un petó com si fóssim de la seva família!’

Vanessa comparteix una anècdota especial: ‘M’alegra molt veure la cara de Charo, una resident, quan li mostro la polsera que em va regalar. És un moment preciós. Conversem amb ells, ens aconsellen que gaudim de la vida i ens recorden que en els seus temps hi havia menys comoditats i que la vida passa molt de pressa. És un dia especial tant per a ells com per a nosaltres”.

L’Impacte del Voluntariat a la Societat

Vanessa Borrego és una dels 17.240 voluntaris de CaixaBank que, el 2023, van participar en accions que van beneficiar 372.669 persones en situació de vulnerabilitat a tot Espanya.

Per a Vanessa, el voluntariat li brinda un profund sentit de propòsit: ‘El que m’aporta més és sentir-me útil per a altres persones i l’alegria de veure-les felices i descobrint coses noves’.

Durant el ‘Mes Social’ del maig, CaixaBank organitza prop de 2.700 activitats solidàries a tot Espanya. Aquestes iniciatives, que abasten àrees com l’acompanyament, l’educació, la digitalització, el medi ambient, la cultura i l’esport, es fan en col·laboració amb entitats socials locals.

Tots aquells interessats a participar en el voluntariat poden inscriure’s a les activitats a través del web del Voluntariat CaixaBank.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00