Inici » Entrevista de Putin amb l’expresentador estrella del trumpisme: Una trobada polèmica

Entrevista de Putin amb l’expresentador estrella del trumpisme: Una trobada polèmica

by PREMIUM.CAT
Dos hombres de traje sentados en sillas hablando entre sí en una habitación con paneles de madera y una pared de madera, Eduardo Lefebvre Scovell, ex machina, un holograma, gótico internacional

Introducció

En una entrevista que ha generat una gran controvèrsia, el president rus Vladímir Putin es va reunir amb l’expresentador estrella del trumpisme, Tucker Carlson. Durant més de 30 minuts, tots dos líders van discutir diversos temes, oferint una visió única sobre la situació actual a Ucraïna i les relacions entre Rússia i els Estats Units.

Una trobada inesperada

L’entrevista entre Putin i Carlson ha estat considerada sorprenent, ja que és la primera vegada que el líder rus s’asseu amb un mitjà de comunicació occidental des de la invasió d’Ucraïna el 2022. Tot i que la decisió de fer aquesta entrevista ha estat criticada, tots dos líders van aprofitar l’oportunitat per expressar els punts de vista i discutir temes d’interès mutu.

El monòleg de Putin

Durant els primers 30 minuts de l’entrevista, Putin es va dedicar a explicar la història de Rússia, Lituània, Polònia i Ucraïna des del segle IX fins al segle XIV. Aquest monòleg històric va permetre als espectadors comprendre millor el context en què es desenvolupen els esdeveniments actuals. A més, Putin va aprofitar per criticar la política exterior de Lenin i destacar la importància de l’estabilitat a la regió.

La situació a Ucraïna

Pel que fa a la situació a Ucraïna, Putin va acusar els Estats Units i altres països occidentals de prolongar el conflicte. Segons el president rus, hi va haver converses de pau que estaven a prop d’arribar a un acord, però Ucraïna va decidir seguir les instruccions dels països occidentals i lluitar contra Rússia. Putin també va culpar l’exprimer ministre britànic Boris Johnson de dissuadir Ucraïna de signar un acord de pau a les primeres etapes del conflicte.

El paper dels Estats Units

A l’entrevista, Putin va esmentar que l’última vegada que va parlar amb el president nord-americà Joe Biden va ser abans de la invasió d’Ucraïna. Segons Putin, va advertir Biden sobre els errors que estava cometent al recolzar Ucraïna i allunyar Rússia. A més, Putin va instar els Estats Units a deixar de subministrar armes a Ucraïna per posar fi al conflicte.

La detenció d’Evan Gershkovich

Durant l’entrevista, Carlson va pressionar Putin sobre la detenció del periodista Evan Gershkovich a Rússia. Putin va afirmar que Gershkovich va ser detingut per obtenir informació confidencial de manera il·legal i treballar per als serveis especials dels Estats Units. Tot i que Putin va dir que Rússia està disposada a parlar sobre l’alliberament de Gershkovich, també va demanar als serveis especials nord-americans que contribueixin als objectius de Rússia.

La llibertat de premsa a Rússia

L’entrevista també va posar en relleu la situació de la llibertat de premsa a Rússia. En les darreres dècades, hi ha hagut un augment de la pressió sobre els mitjans de comunicació independents i un perill creixent per als periodistes que treballen al país. La detenció de Gershkovich i altres periodistes ha generat preocupació a la comunitat internacional. A més, s’ha observat una disminució de la llibertat de premsa a Rússia, amb el tancament de mitjans de comunicació independents i l’empresonament de periodistes.

Conclusions

L’entrevista entre Putin i Carlson ha estat una trobada polèmica que ha generat debat a tot el món. Tot i que tots dos líders van expressar els seus punts de vista i van discutir temes importants, queda per veure si aquesta entrevista ajudarà a millorar les relacions entre Rússia i els Estats Units o si simplement augmentarà la controvèrsia existent.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00