Inici » La trama russa i la seva influència en el procés català

La trama russa i la seva influència en el procés català

by PREMIUM.CAT
un hombre parado en una puerta de espaldas a la cámara y mirando por la ventana de un edificio, david rubín, christian macnevin, una foto con cambio de inclinación, accionismo vienés

Intriga i Controvèrsia

Les reunions amb emissaris del Kremlin, la presència de soldats russos i les suposades ingerències de Rússia per desestabilitzar Europa han generat una gran intriga i controvèrsia. L’anomenada trama russa, una de les causes judicials més controvertides que envolten el procés català, ha estat pilotada des de fa anys pel jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, sota la direcció del jutge Joaquín Aguirre.

Reactivació i Investigació

Recentment, aquesta trama ha estat reactivada coincidint amb la tramitació de la llei d’amnistia al Congrés, obrint la porta a la investigació de Carles Puigdemont i el seu entorn per un delicte de traïció. Tot i això, aquest procediment podria quedar exclòs de la llei pactada entre el PSOE, ERC i Junts.

Origen i Denúncies

La trama russa es va començar a fabricar anys abans de ser coneguda pel gran públic, amb l’operació Volhov el 2020. L’advocat Gonzalo Boye, que representa Puigdemont i Josep Alay, ha presentat un escrit al jutjat denunciant les suposades maniobres darrere d’aquest procediment, argumentant que es va filtrar el contingut del telèfon de Víctor Terradellas, principal investigat en la trama russa, per fonamentar articles periodístics i cartes anònimes.

Filtracions i Cartes Anònimes

Les filtracions i cartes anònimes han tingut un paper rellevant en aquesta causa, alimentant una investigació que havia quedat encallada. Aquestes filtracions van incloure informació confidencial del telèfon de Terradellas, que va acabar en mans de periodistes i va ser publicada en diferents mitjans internacionals.

Investigacions i Recursos

Investigacions realitzades per mitjans com The New York Times i l’OCCRP han posat de manifest els suposats contactes entre l’entorn de Puigdemont i emissaris del Kremlin, alimentant les sospites sobre una possible influència russa en el procés català. Això ha generat diverses recusacions contra el jutge Aguirre, qüestionant la seva imparcialitat per continuar al capdavant de la investigació.

Causa i Controvèrsia

La trama russa, que inicialment es va originar a partir d’una causa per subvencions a la Diputació de Barcelona, s’ha convertit en una investigació complexa que ha generat controvèrsia i qüestions sobre la imparcialitat del jutge encarregat. Les suposades relacions entre dirigents independentistes i ciutadans russos, així com les presuntes intencions del Kremlin de desestabilitzar la democràcia espanyola i la Unió Europea, han estat al centre d’aquesta intriga judicial.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00