La DGT i el SCT acorden el retorn de les proves a la capital de la Garrotxa i altres localitats
Després de tres anys sense poder fer les proves teòriques de conduir a Olot, la ciutat tornarà a acollir aquestes proves a partir d’aquest any. Així ho van pactar la Direcció General de Trànsit (DGT) i el Servei Català de Trànsit (SCT) en una reunió que van mantenir aquest dimecres.
Segons el que es va acordar, el SCT facilitarà el material informàtic necessari per fer les proves i la DGT s’encarregarà del programari. A causa de la pandèmia, des del 2020 les proves s’havien centralitzat a Girona, cosa que suposava un inconvenient per als aspirants de la Garrotxa i altres comarques.
Encara no s’ha fet públic on es realitzaran les proves a Olot, però sí que s’ha anunciat que, a més d’aquesta ciutat, també es recuperaran les seus de Ripoll, Tortosa, la Seu d’Urgell i la Pobla de Segur. El SCT ha informat que la primera seu que es posarà en funcionament serà la de Ripoll, en un espai cedit pel Consell Comarcal. La Federació d’Autoescoles de Girona coordinarà la implementació del procés.
L’Ajuntament d’Olot es mostra sorprès per la notícia
La notícia del retorn de les proves teòriques de conduir a Olot ha sorprès l’Ajuntament de la ciutat, que no havia rebut cap comunicació prèvia per part del SCT o la DGT. Això, malgrat haver tingut contactes i reunions amb aquests organismes els darrers mesos. El novembre de 2022, el consistori olotí va aprovar una moció impulsada per Junts, ERC i la CUP, en què sol·licitava a la DGT que tornés a oferir les proves a la ciutat. No obstant això, no van obtenir cap resposta.
El SCT reclama el traspàs de les competències per fer els exàmens pràctics de conduir
A més de recuperar Olot com a seu de les proves teòriques, el SCT va aprofitar la reunió de dimecres per tornar a demanar a la DGT el traspàs de les competències per fer els exàmens pràctics de conduir. Des de l’SCT es considera que la situació actual, amb interinatges i hores extres dels examinadors, no cobreix les necessitats i la demanda existent, amb 50.000 persones a l’espera de poder fer l’examen segons les estimacions de l’administració catalana. Segons el govern català, la DGT va admetre que Catalunya és l’única comunitat autònoma on hi ha un problema d’aquesta magnitud.