Inici » La influència d’Oriol Junqueras i la victòria de Salvador Illa a les eleccions

La influència d’Oriol Junqueras i la victòria de Salvador Illa a les eleccions

by PREMIUM.CAT
un home donant el polze amunt en una habitació plena d'altres homes amb vestit i corbata assegut i dret darrere d'un podi, Anton Solomoukha, ignacio fernandez rios, un holograma, regionalisme

La influència d’Oriol Junqueras

Segons les reflexions d’Iván Redondo en el seu últim article, la victòria de Salvador Illa a les eleccions del règim de Vichy ha estat notablement influenciada per la persistència i determinació d’Oriol Junqueras. La decisió d’ERC de col·laborar amb l’Estat ha tingut un impacte significatiu en el panorama polític, centrant l’atenció en el PSC i mantenint Pedro Sánchez al capdavant del govern d’Espanya. Aquesta estratègia ha estat clau per allunyar els socialistes catalans del discurs de VOX i del PP, allunyant-los de la influència d’Ada Colau.

La victòria de Salvador Illa

La victòria del PSC, tot i la seva estreta abstenció, ha estat possible gràcies a la rendició de Junqueras, tot i que això ha suposat un enfonsament d’ERC. Aquest resultat també ha consolidat la percepció, fins fa poc superada, que Catalunya és un territori ocupat i colonitzat, sense un futur sota l’empara d’Espanya. Tot i això, la victòria del PSC no sembla que restablirà la normalitat democràtica desitjada.

El futur polític de Catalunya

La situació actual planteja un escenari on l’espai polític d’Oriol Junqueras i Carles Puigdemont podria convergir en un únic partit de centreesquerra, mentre que l’independentisme no institucional podria recuperar força i influència cultural. Això podria significar un canvi significatiu en el panorama polític català.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00