Inici » La tensió interna a Junts amenaça la unitat Borràs-Turull

La tensió interna a Junts amenaça la unitat Borràs-Turull

by PREMIUM.CAT
un grupo de mujeres sentadas alrededor de una mesa de conferencias frente a una pantalla con una presentación y una pantalla de proyección, Enguerrand Quarton, fotografía profesional, fotografía de archivo, crítica institucional

El cas de Cristina Casol i Aurora Madaula intensifica les tensions

Després de la sortida de Carles Puigdemont, la presidència de Junts ha estat objecte d’una sèrie de tensions internes que mai no s’han resolt completament.

Dues figures destacades, Cristina Casol i Aurora Madaula, són el focus actual de la tensió. Casol, que és propera a Laura Borràs, ha estat demandada per un suposat assetjament que va denunciar. Madaula, per la seva banda, està sota investigació per suposades violències silencioses al partit.

La direcció de Junts no pot expulsar una diputada propera a Borràs

La possibilitat d’expulsar a una diputada propera a Borràs ha generat dubtes entre els membres més pragmàtics de la cúpula de Junts. Si es produeix aquesta situació, suposaria un precedent pel qual qualsevol membre de Junts podria ser expulsat, independentment del seu sector polític.

La guerra interna a Junts es manifestava en la decisió de Madaula de assistir a l’homenatge a Carles Furriols

Encara que la secretària segona de la mesa, que no compta amb la confiança de la presidenta del Parlament, Anna Erra, està de baixa, Madaula va assistir a l’homenatge a Vic dedicat a Carles Furriols. Aquesta actuació va ser captada per Casol, que va publicar una fotografia del fet en el seu compte de Twitter.

Aquesta situació mostra que la guerra interna a Junts encara no ha arribat al seu fi. Ara la qüestió és si Borràs i Turull podran mantenir la unitat del partit.

El desenllaç de la situació es decidirà dilluns en l’executiva de Junts. Si no és l’última en plegar, la unitat del partit podria estar en perill.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00