Inici » Les Mascotes en els Sepelis: Una Nova Perspectiva a la Parròquia de Sant Francesc de Sabadell

Les Mascotes en els Sepelis: Una Nova Perspectiva a la Parròquia de Sant Francesc de Sabadell

by PREMIUM.CAT
dos homes i un gos en una església amb bancs i un gos assegut a terra davant d'ells, Eric de Kolb, neogòtic, una foto d'estoc, romànic

Una Decisió Innovadora

El nostre estimat vicari, P. Carlos Fuentes ofm, ha experimentat un canvi significatiu en el seu paper, passant de ser un simple divulgador de notícies a assumir un paper protagonista. A través dels seus canals de comunicació, ha anunciat que, a partir d’ara, la parròquia de Sant Francesc de Sabadell, dirigida per la comunitat franciscana sota la seva supervisió com a guardià (superior), permetrà l’entrada de mascotes en els serveis funeraris que s’hi celebrin.

Una Tradició Antiga

La presència d’animals en els espais sagrats no és cap novetat. Tant l’Antic com el Nou Testament els inclouen, ja sigui per simbolitzar virtuts o pecats. Coloms, ovelles, cabres, serps i altres animals han estat representats en les esglésies com a ornamentació o acompanyant els sants. A la nostra pròpia església, trobem la presència de tortugues, porquets, galls, gossos i altres animals que formen part de la nostra tradició religiosa.

Una Expressió d’Amor i Respecte

El P. Carlos ha pres aquesta decisió potser influït per la presència de la mascota del col·legi, Assisi, un savi golden retriever. Aquesta iniciativa, tot i que pot generar debat, és un reconeixement de la relació profunda que moltes persones tenen amb les seves mascotes. Així, el moment de l’enterrament esdevé una oportunitat per expressar l’amor i el respecte cap a la persona difunta, tenint en compte la importància que la mascota ha tingut en la seva vida.

Una Reflexió Final

Més enllà de les consideracions teològiques, aquesta decisió posa de manifest la sensibilitat del P. Carlos davant una realitat que, sovint, passa desapercebuda. Moltes persones troben en les seves mascotes un suport emocional significatiu, i l’enterrament esdevé un moment de pregària i record per a aquella persona difunta, amb la qual la mascota ha compartit tants moments. Així, aquesta iniciativa ens convida a reflexionar sobre la importància de l’amor i la companyia que les mascotes ofereixen en les nostres vides.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00