Inici » MÉTEO | Cap de setmana de baixada de temperatures a Catalunya

MÉTEO | Cap de setmana de baixada de temperatures a Catalunya

by PREMIUM.CAT
una gran área naranja y verde con un área roja en un lado y un área blanca en el otro lado, Chris LaBrooy, partículas, una pintura detallada ultrafina, arte ambiental

Divendres assolellat i càlid a la costa

La meteorologia de Catalunya continua sent anòmala per a l’època de l’any en què ens trobem. Després d’un dijous amb sol a gairebé tot el territori -excepte algunes zones de Lleida, que tenen el cel ennuvolat– el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) pronostica dies semblants, a les portes de finalitzar el mes de gener, amb predomini del sol i algunes temperatures màximes que superaran els 20 graus.

No es preveu pluja per a divendres, i la costa catalana gaudirà d’un cap de setmana clar i amb temperatures quasi estivals, poc habituals en un mes de gener. A llocs de la Costa Brava es podran arribar als 23 o 24 graus, sobretot a l’Empordà. El Meteocat també indica que al sud del país es podran assolir els 24 graus de màxima, com a Tortosa. Pel que fa a les mínimes, variaran segons el lloc, amb comarques de l’interior i el nord del país que podran baixar fins a un grau. A la tarda, les temperatures es mantindran en un interval similar, però es podran observar núvols al llarg de la costa del país, especialment a la costa central. La pluja, no obstant, no es farà notar, encara que el Servei Meteorològic preveu alguna precipitació lleu a causa de la boira a Ponent i a la vall de l’Ebre.

Dissabte més fred a la costa i l’interior

Les temperatures experimentaran un descens notable durant el dissabte, quan les màximes quedaran per sota dels 20 graus. El canvi es notarà especialment a les comarques de la costa central, on no passaran dels 14 graus de màxima; així com a l’interior, amb els 13 graus a la Noguera o els 11 al Segrià. El Pirineu i Prepirineu es mantindran, per contra, en valors similars als del divendres, amb pocs núvols i cels majoritàriament clars. Comarques com el Ripollès i la Garrotxa, de fet, podran arribar als 20 graus de màxima, igual que els 19 que es notaran al Pla de l’Estany. Només es podran veure alguns núvols a zones del Garraf i el Baix Llobregat, així com a les comarques de Lleida. Les mínimes, com en el cas de divendres, es donaran a l’interior i al Pirineu, especialment a l’Alt Urgell i a l’Alta Ribagorça, on la temperatura baixarà fins als 0 i -1 graus respectivament. En canvi, el Barcelonès, que es quedarà en els 14 graus de màxima, però conservarà mínimes superiors als 10 graus.

Cap de setmana sense incidències meteorològiques

A part de la baixada de temperatures prevista pel dissabte, el Servei Meteorològic de Catalunya no espera cap alteració significativa per al cap de setmana. El cel estarà poc ennuvolat a la major part del país, mentre que les precipitacions seran gairebé nul·les. El vent serà feble a tot el territori català, amb moments de calma sobretot a l’interior, encara que a les hores centrals del dissabte es podrien donar velocitats moderades al litoral. No hi ha avisos de perill meteorològic a cap comarca; ni tampoc a la mar, que estarà tranquil·la a la major part del territori, tot i que s’espera més moviment a la Costa Brava.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00