Inici » Àfrica afronta un nou repte sanitari amb el brot de verola del mico

Àfrica afronta un nou repte sanitari amb el brot de verola del mico

by PREMIUM.CAT
un mico i un mico estan junts sobre una roca en estat salvatge, amb un fons borrós, Boetius Adamsz Bolswert, mascle, una representació digital, sumatraisme

Declaració d’alerta sanitària

L’augment dels casos de verola del mico, coneguda com mpox, ha portat a les autoritats sanitàries africanes a declarar una emergència de salut pública. El director del Centre Africà per al Control de Malalties, Jean Kaseya, va fer aquesta declaració el 13 d’agost, ressaltant que la situació actual és considerablement més greu que la registrada quan l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va emetre una alerta similar el 2022.

Un nou cep preocupant

Kaseya va informar que un nou cep del virus, més virulent que els anteriors, ha emergit en els darrers sis mesos, provocant un increment significatiu en la incidència de la malaltia. Acompanyat per l’epidemiòleg Salim Abdul Karim, van explicar que la situació és alarmant i que les dades disponibles indiquen que el nombre de casos és només una petita part del problema real.

La magnitud de la crisi

Karim va subratllar que la realitat dels casos notificats podria ser molt pitjor del que es percep, ja que moltes infeccions poden passar desapercebudes a causa de la seva naturalesa lleu i la insuficiència en la vigilància sanitària. Això implica que les autoritats necessiten millorar la seva capacitat per realitzar proves, rastrejar contactes i recopilar dades.

Una situació crítica en augment

Actualment, Àfrica triplica el nombre de casos registrats en comparació amb les xifres de l’any passat. Aquesta nova onada de contagis ha generat preocupació entre els experts, que veuen un increment ràpid i alarmant de casos a tot el continent. Kaseya i Karim van coincidir que el panorama sanitari ha canviat dràsticament, requerint una resposta immediata i coordinada.

El risc de mortalitat

Un altre aspecte preocupant és la taxa de mortalitat associada a la verola del mico. Actualment, aquesta taxa se situa entre el 3 i el 4%, una xifra que, segons els experts, és inacceptable. Això subratlla la necessitat de millorar els serveis de salut pública i la resposta a emergències sanitàries per mitigar l’impacte d’aquesta malaltia.

Cap a un futur més segur

Les autoritats sanitàries africanes són conscients que, per fer front a aquest desafiament, és crucial implementar mesures efectives de control i prevenció. El compromís amb la salut pública i la cooperació internacional seran fonamentals per superar aquesta emergència i garantir un futur més segur per a la població del continent.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00