Inici » Aprofita al màxim les pells de fruites i verdures

Aprofita al màxim les pells de fruites i verdures

by PREMIUM.CAT
un munt de pomes amb moltes al mig amb una poma verda al mig, Boetius Adamsz Bolswert, fotografia d'aliments professional, una foto d'estoc, neoplasticisme

Beneficis nutricionals

Les pells de fruites i verdures contenen una gran quantitat de nutrients que sovint es rebutgen sense considerar-ne els beneficis. Per exemple, la pell de les pomes és rica en fibra, vitamina C i antioxidants, mentre que les closques dels cítrics com llimones i taronges contenen vitamina C i olis essencials. A més, la pell de les pastanagues és una font de vitamina A i antioxidants, i la pell de les patates aporta fibra i potassi. Consumir aquestes pells pot contribuir a una dieta equilibrada i saludable.

Usos culinaris

Infusions i tes

Les pells de fruites com pomes, peres i cítrics es poden assecar i utilitzar per fer infusions i tes aromàtics i nutritius.

Closques confitades

Les closques de cítrics es poden confitar per crear un dolç natural i deliciós que pot ser utilitzat com a amaniment per a postres o com a snack per si soles.

Brou de verdures

Les pells de verdures com pastanagues, cebes i apis es poden utilitzar per fer brou, aportant sabor i valor nutritiu addicional a sopes i guisats.

Xips de pell de patata

Les pells de patata es poden coure amb una mica d’oli i sal per obtenir uns deliciosos xips cruixents.

Usos no culinaris

Neteja

Les closques de cítrics són excel·lents per a la neteja a causa de les seves propietats desinfectants. Pots utilitzar les closques per fer un netejador casolà que deixarà les superfícies netes i fresques.

Abonament i compost

Les pells de fruites i verdures són una addició valuosa per al compost, ja que aporten matèria orgànica i nutrients essencials que milloren la qualitat del terra.

Cura de la pell

Algunes pells de fruites, com la de plàtan, tenen propietats beneficioses per a la pell. Pots utilitzar la part interna de la pell de plàtan per reduir la inflamació i la irritació, o utilitzar la pell de papaia, que conté enzims que exfolien suaument la pell.

Aromatitzants naturals

Les closques de cítrics seques es poden utilitzar com a aromatitzants naturals. Col·loca les closques en saquets de tela i col·loca’ls en calaixos, armaris o al teu automòbil per gaudir d’una olor fresca i natural.

Conclusió

Aprofitar al màxim les pells de fruites i verdures no només ajuda a reduir el malbaratament d’aliments, sinó que també aporta beneficis addicionals a la dieta i la llar. Des d’usos culinaris creatius fins a aplicacions pràctiques per a la neteja i cura personal, les pells d’aquests aliments ofereixen una varietat de possibilitats que poden enriquir la teva vida diària. La propera vegada que pelis una fruita o verdura, pensa en les formes en què pots reutilitzar aquestes closques i aprofitar-ne al màxim el potencial.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00