Inici » La Gota: Aliments a Evitar i Beneficiosos per al Tractament

La Gota: Aliments a Evitar i Beneficiosos per al Tractament

by PREMIUM.CAT
una dona rebent un massatge d'un físic físic físic físic, Constance Copeman, pell de la vida real, una foto d'estoc, neoplasticisme

La Gota i la Relació amb els Nivells d’Àcid Úric

La gota és una afecció associada a nivells elevats d’àcid úric a la sang, cosa que propicia la formació de microcristalls a les articulacions. En general, comença al dit gros del peu, desencadenant una resposta inflamatòria aguda extremadament dolorosa i limitant.

Aliments a Evitar per Controlar la Gota

Hi ha certs aliments que cal evitar, ja que poden augmentar els nivells d’àcid úric i desencadenar un atac de gota. La Dra. Nuria Martí, cap del Servei de Reumatologia de l’Hospital Universitari General de Catalunya, adverteix sobre aquests aliments:

• Carns vermelles (porc, vedella, xai)

• Mariscs

• Encastats

• Peix blau

• Lactis

• Begudes alcohòliques, especialment les d’alta graduació i cervesa

• Begudes ensucrades

Aliments Beneficiosos per al Tractament de la Gota

D’altra banda, la Dra. Martí destaca la importància de certs aliments en el tractament de la gota, esmentant:

• Fruits vermells (nabius, cireres)

• Cítrics (taronges, mandarines, aranges), a causa del seu contingut en vitamina C, que actua com a protector

• Llet, iogurt i productes lactis baixos en greix

• Fruits secs (com les nous)

• Proteïnes d’origen vegetal (llegums)

• Cafè, inclòs el descafeïnat

Consideracions Finals per al Tractament de la Gota

És important tenir en compte que mantenir una bona hidratació i un pes corporal adequat són indispensables per al tractament de la gota. Una alimentació variada i saludable, amb un equilibri adequat de proteïnes, carbohidrats i lípids, i una reducció en la ingesta de carns vermelles, greixos saturats i carbohidrats refinats, són fonamentals per mantenir un pes estable i controlar la gota.

A més, es recomana el consum d’aliments rics en purines d’origen vegetal, com ara pèsols, mongetes, mongetes, llenties, espinacs, fongs, civada o coliflor, com a part d’una dieta equilibrada. Tot i això, la recomanació d’aquests aliments ha de ser individualitzada per a cada pacient.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00