Inici » Begoña Gómez no assistirà al jutjat el 15 de juliol

Begoña Gómez no assistirà al jutjat el 15 de juliol

by PREMIUM.CAT
una dona amb un vestit blau i una camisa blanca es troba davant d'una paret i mira cap al costat, Elina Karimova, rutkowski, un retrat de personatge, de stijl

El jutge amenaça d’aturar Begoña Gómez

Finalment, Begoña Gómez no haurà d’assistir al jutjat el proper 15 de juliol per escoltar la declaració de Juan Carlos Barrabés, el principal testimoni del cas pel qual se la investiga. Aquest dimarts el jutge Juan Carlos Peinado havia amenaçat Gómez que ordenaria la seva detenció si dilluns que ve no assisteix al Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid. Li havia advertit que està “obligada” a anar-hi. Estava previst que el testimoni en qüestió no fes acte de presència al jutjat de la madrilenya plaça de Castella, i declarés per videoconferència perquè estava ingressat a l’hospital per malaltia greu. Finalment, Barrabés ha rebut l’alta hospitalària i, per tant, la presència de la dona de Pedro Sánchez no serà necessària.

L’argument del jutge per exigir la presència de Begoña Gómez

Juan Carlos Peinado havia exigit a Begoña Gómez justificar la seva absència si dilluns no es presentava al jutjat per seguir l’interrogatori a Juan Carlos Barrabés. El jutge argumenta que s’ordenava la presència de la dona del president del Govern perquè la declaració com a testimoni de Barrabés es farà servir com a prova preconstituïda en un eventual judici per raons de salut de l’empresari; és a dir, que la declaració de dilluns, encara que es farà a la fase d’instrucció, es pot utilitzar com a prova en cas que se celebri un judici. Ara bé, l’article 449 de la Llei d’Enjudiciament Criminal assenyala que “l’absència de la persona investigada degudament citada no impedirà la pràctica de la prova preconstituïda, si bé la defensa lletrada, en tot cas, haurà d’estar present”. És a dir, aquest article obre la porta només comptant amb la presència de l’advocat de Begoña Gómez, però el jutge no ho havia estimat així.

Begoña Gómez sol·licita l’arxiu del cas

Begoña Gómez, per part seva, ha demanat a l’Audiència Provincial de Madrid que arxivi la causa per presumpte tràfic d’influències i corrupció en els negocis. El seu advocat, Antonio Camacho, ha presentat un recurs en què al·lega que “no hi ha cap element que permeti obrir aquesta investigació universal”. El jutge ha assenyalat en un interlocutori que “els fets objecte d’investigació són tots els actes, conductes i comportaments que s’han dut a terme per la investigada des que el seu marit és el president del Govern d’Espanya i que es contenen a la denúncia inicial” . El lletrat de Gómez acusa Peinado de dur a terme una ‘investigació prospectiva’.

La declaració de Begoña Gómez suspesa

Divendres passat, el jutge Peinado va decidir suspendre la declaració de Begoña Gómez com a investigada i tornar a citar-la al Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid el 19 de juliol. L’esposa del president del Govern es va presentar al jutjat per declarar com a investigada per tràfic d’influències i corrupció en els seus negocis, però no ho va acabar fent perquè va argumentar que no coneixia la causa per la qual se la investigava. La defensa de Gómez va argumentar un defecte de manera: que el jutge li havia notificat de l’acusació de Manos Limpias, però no de la de Fes-te Sentir. El jutge, aleshores, li va facilitar tota la documentació, però va concloure que calia programar una altra citació.

‘El meu client no tenia cap dubte que volia col·laborar amb la justícia, i venia disposada a declarar; però qualsevol persona investigada té una sèrie de drets, i un és tenir coneixement dels fets investigats’, va assenyalar l’exministre d’Interior Antonio Camacho, l’advocat de Begoña Gómez, en declaracions als mitjans de comunicació quan va acabar la no declaració. A la sortida del jutjat va argumentar que hi havia risc de patir indefensió. “Creiem en la justícia i que el poder judicial estarà a l’alçada de la protecció de drets en un estat avançat”, va assenyalar. Les acusacions, per la seva banda, van denunciar que va quedar palès que la dona del president espanyol no volia rendir comptes davant de la justícia, i van denunciar la despesa pública que va suposar el gran desplegament de policia.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00