Inici » Decisió del jutge Aguirre sobre l’amnistia als presidents Artur Mas i Carles Puigdemont

Decisió del jutge Aguirre sobre l’amnistia als presidents Artur Mas i Carles Puigdemont

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit i corbata davant d'una taula amb un micròfon davant seu, Avgust Černigoj, zabrocki, un holograma, precisió

El jutge Aguirre desestima l’amnistia als presidents Mas i Puigdemont

El titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha pres una decisió sobre l’amnistia als presidents Artur Mas i Carles Puigdemont. En una resolució recent, el jutge ha desestimat l’aplicació de la llei d’amnistia als dos presidents, imputant-los els delictes de malversació i traïció, juntament amb 11 persones més, en relació amb la suposada ingerència russa en el moviment independentista. Aquesta informació ha estat avançada pel diari El Periódico i confirmada per altres fonts.

Elevació dels indicis contra Puigdemont i De Dalmases al Tribunal Suprem

A més de la decisió sobre l’amnistia, el jutge Aguirre ha resolt elevar els suposats indicis contra Carles Puigdemont i el diputat de Junts Francesc de Dalmases al Tribunal Suprem, ja que són aforats. Aquesta decisió obre la porta perquè l’alt tribunal assumeixi la investigació de la resta dels 11 imputats, als quals el jutge Aguirre considera estan ‘inescindiblement units amb l’actuació dels aforats’. A tots ells se’ls afegeix el delicte de pertànyer a organització criminal.

Reaccions i queixes de les defenses

Les defenses dels imputats s’han queixat de diverses irregularitats en el cas. Han expressat la seva preocupació pel fet que el magistrat del cas Volhov reté la causa i no els dóna trasllat del sumari ni de la resolució recent. A més, no eleva els seus recursos contra la nova investigació a l’Audiència de Barcelona. Les defenses també han presentat querelles contra el jutge Aguirre per prevaricació. Aquestes queixes han estat presentades en nom del president Puigdemont, del director de l’oficina del president i d’altres imputats.

Context i valoracions polítiques

El jutge Aguirre situa l’inici de la suposada ingerència russa en el moviment independentista català el 18 de maig de 2018, quan es va dictar la sentència de la Gürtel i el govern espanyol del PP de Mariano Rajoy va caure per una moció de censura del PSOE amb el suport dels grups independentistes. Aquesta valoració política és present en la resolució del jutge, que ha estat exposada al Tribunal Suprem.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00