Inici » Desigualtats Laborals: La Pobresa que Afecta les Famílies Catalanes

Desigualtats Laborals: La Pobresa que Afecta les Famílies Catalanes

by PREMIUM.CAT
La imagen muestra una escena conmovedora que ilustra el tema de la 'pobreza' entre las familias en Cataluña. En primer plano, una madre cansada, vestida con ropa simple, está sentada en una pequeña mesa desgastada abarrotada de facturas y una barra de pan a medio comer. Su expresión es de profunda preocupación mientras mira a su hijo pequeño, que juega en silencio con algunos juguetes gastados cerca. El niño, con una camiseta desvaída, parece inconsciente de las 'luchas financieras' que los rodean. En el fondo, una ventana revela un cielo gris y nublado, simbolizando la "incertidumbre" y los "desafíos" que enfrentan muchas familias. En las paredes, hay fotografías de tiempos más felices, que muestran a la familia, evocando una sensación de nostalgia. Un calendario que cuelga en la pared muestra la fecha en rodajas en rojo, lo que indica una 'fecha de vencimiento' para un proyecto de ley importante, enfatizando aún más el estrés de la 'inseguridad financiera'. La atmósfera general de la imagen transmite un mar

La Realitat Oculta Darrere del Treball

Un recent informe de Save the Children revela que un alarmant 16,5 % de les famílies amb fills a càrrec a Catalunya, tot i tenir feina, es troben en una situació de pobresa. Aquestes dades posen de manifest que l’ocupació no sempre assegura el mínim necessari per viure dignament.

Impacte de la Presència de Fills en la Pobresa

L’estudi indica que l’11,1 % dels treballadors a Catalunya viuen en condicions de pobresa, una xifra que es dispara en la presència de nens a la llar. En les parelles sense fills, el percentatge és d’un 6,6 %, però s’eleva a un 10,1 % amb un fill, a un 11,3 % amb dos, i arriba al 41 % en famílies nombroses amb tres o més fills. Les famílies monoparentals també pateixen un impacte significatiu, amb un 34,8 % en risc de pobresa.

Dificultats Econòmiques: Una Combinació de Factors

Entre les causes destacades, es troba la insuficiència salarial i la baixa intensitat laboral. Molts treballadors no gaudeixen de contractes a jornada completa i sovint ocupen llocs amb condicions laborals precàries. Així, encara que formalment estiguin empleats, els seus ingressos no arriben per cobrir les necessitats bàsiques.

Sectors Vulnerables i la Seva Influència

L’informe també destaca que els treballadors dels sectors de la indústria manufacturera, l’agricultura, l’hostaleria i les feines domèstiques són els que més pateixen aquesta situació, exposant-se a un major risc de pobresa.

El Cost de la Maternitat

Les dades posen en relleu la discriminació laboral que pateixen moltes dones a causa de la maternitat. Un alt percentatge d’elles redueix les seves hores de treball o fins i tot abandona la seva ocupació per cuidar dels seus fills, cosa que repercuteix negativament en els seus ingressos. De fet, el 89 % de les sol·licituds d’excedència a Catalunya són presentades per dones.

Desigualtats en la Pobresa: La Perspectiva Migrant

La situació es complica per a les famílies amb orígens migrants, ja que la taxa de pobresa entre aquestes és del 44,7 %, un 35 % superior a la de les famílies de nacionalitat espanyola, que se situa en un 9 %.

Propostes per Combatir la Pobresa Infantil

Save the Children insta a implementar diverses mesures per fer front a aquesta problemàtica, incloent la posada en marxa de l’Estratègia contra la pobresa infantil dissenyada pel govern, millorar les prestacions socials i promoure la conciliació familiar, amb un enfocament especial en l’ampliació de l’oferta i la gratuïtat de les escoles bressol a tot Catalunya.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00