El canvi horari i la possibilitat de mantenir l´horari d´estiu

El canvi horari d’estiu

L´horari d´estiu és a punt de començar. A la matinada del 31 de març, és a dir, diumenge que ve, els rellotges s’avançaran una hora. A les 02.00 hores passaran a ser les 03.00 hores. Aquest canvi horari vol dir que aquesta nit s’adormirà una hora menys.

L’objectiu del canvi horari

El canvi horari, tant a l’hivern com a l’estiu, es fa a tota la Unió Europea amb l’objectiu d’adaptar la jornada laboral a les hores de llum solar. A partir de dimarts, 2 d’abril, el primer dia feiner després de les vacances de Setmana Santa, els dies seran més llargs i es gaudirà de més hores de llum a les tardes.

Durada de l’horari d’estiu

Aquest any, l´horari d´estiu s´estendrà fins al darrer cap de setmana d´octubre. En aquest moment, els rellotges s’endarreriran una hora per adaptar-vos a l’horari d’hivern. És a dir, a les 03.00 hores de la matinada, els rellotges s’endarreriran a les 02.00 hores.

La possibilitat de mantenir l´horari d´estiu

Des de fa temps s‟ha plantejat la possibilitat d‟eliminar el canvi horari i mantenir el mateix horari durant tot l‟any. Inicialment, la Comissió Europea tenia previst prendre una decisió sobre això el 2021, però a causa de la pandèmia, s’ha endarrerit. Tot i que el 64% dels europeus estan a favor de mantenir l?horari d?estiu tot l?any, els experts encara no han arribat a una conclusió definitiva.

Efectes del canvi horari

El canvi horari pot causar cansament i somnolència en algunes persones. Es recomana evitar migdiades llargues i sopars copiosos dissabte a la nit abans del canvi horari.

Related posts

La visita de Javier Milei a Espanya i la seva participació a la convenció anual de Vox

El Ministeri de Sanitat aposta per endurir la seva postura envers l’alcohol

L’Impacte de la Nova Postura del Ministeri de Salut sobre el Consum de Begudes Alcohòliques