Inici » El Partit Popular proposa un nou model de finançament autonòmic

El Partit Popular proposa un nou model de finançament autonòmic

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit i corbata parla per un micròfon amb una mirada seriosa a la cara i les espatlles, david rubín, ignacio fernandez rios, un retrat, regionalisme

El Partit Popular presenta el ‘model Rajoy’

El Partit Popular ha presentat una proposta per a un nou model de finançament autonòmic, conegut com el ‘model Rajoy’. Aquesta iniciativa busca reformular el sistema de finançament a nivell estatal i ha estat posada sobre la taula pel vicesecretari d’Economia del PP, Juan Bravo. Aquest model ja va ser impulsat per l’executiu popular de Mariano Rajoy l’any 2017, però no va ser aprovat.

La proposta busca la igualtat entre els ciutadans espanyols

Segons Bravo, el ‘model Rajoy’ és la millor opció per garantir la igualtat entre els ciutadans espanyols. Aquesta proposta neix amb l’objectiu de parar les exigències d’ERC, que demana un nou pacte econòmic a Catalunya com a condició per investir Salvador Illa. El vicesecretari d’Economia del PP insisteix que aquest replantejament del sistema de finançament ha de ser aplicat a totes les autonomies i no només a Catalunya (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

El PP confia que Sánchez acceptarà el finançament singular a Catalunya

Bravo no té dubtes que el president espanyol, Pedro Sánchez, acabarà acceptant el finançament singular a Catalunya. Segons el vicesecretari d’Economia del PP, l’executiu actual ha demostrat que està disposat a canviar allò que sigui necessari per mantenir Sánchez com a president. Això inclou oferir concessions a ERC i Junts per tal de satisfer les seves demandes.

El camí cap al nou model de finançament

El full de ruta del Partit Popular per aconseguir l’aprovació del ‘model Rajoy’ de finançament inclou diversos passos. En primer lloc, es proposa convocar una conferència de presidents autonòmics per debatre la qüestió. Després, es negociaria de forma multilateral amb el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Finalment, la proposta seria presentada al Congrés per a la seva aprovació (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

Garantir la igualtat en l’accés als serveis públics

Segons el vicesecretari d’Economia del PP, l’objectiu final del ‘model Rajoy’ és garantir la igualtat en l’accés als serveis públics per a tots els ciutadans, independentment de la seva ubicació geogràfica. Aquesta proposta ja ha estat treballada amb les comunitats autònomes on el Partit Popular governa.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00