Inici » Eleccions Parlamentàries Europees: Una Anàlisi Detallada

Eleccions Parlamentàries Europees: Una Anàlisi Detallada

by PREMIUM.CAT
un home de peu davant d'una gran taula circular en una habitació amb catifa blava i llums al sostre, Dirck van der Lisse, motor irreal 4k, un barroc flamenc, neoisme

Un cop d’ull a les eleccions al Parlament Europeu

Des del 6 de juny fins al 9 d’aquest mes s’estan duent a terme les eleccions al Parlament Europeu. Els resultats es coneixeran més tard, ja que els col·legis electorals a Itàlia tanquen a les 11 de la nit, i no es preveu que es donin a conèixer els primers resultats fins a aquesta hora, per evitar influències externes. Aquestes eleccions han estat tema de gran interès per la seva importància i particularitats.

Peculiaritats de les Eleccions Europees

Les eleccions europees del 2024 presenten peculiaritats que val la pena destacar. En l’actualitat, el Parlament Europeu compta amb 705 escons, encara que el màxim permès pels tractats de la UE és de 751. Després de la sortida del Regne Unit de la UE, 27 diputats addicionals de 14 estats membres s’han incorporat al Parlament. que eleva el total de diputats a 720, un augment de 15 respecte al Parlament anterior. És important esmentar que en aquestes eleccions Espanya ha guanyat dos escons.

Organització del Parlament Europeu

Els diputats del Parlament Europeu s’agrupen segons la seva afiliació política, no per nacionalitats. Actualment, hi ha set grups polítics al Parlament Europeu, cadascun amb la seva pròpia organització interna i procediments per a la presa de decisions. Històricament, el Parlament ha estat dominat per dues grans famílies polítiques, el Partit Popular Europeu i els Socialistes i Demòcrates, encara que també hi ha altres grups significatius.

Participació i Tendències Polítiques

Els sondejos indiquen un possible augment dels ultranacionalistes a les eleccions europees, especialment a països com França, Itàlia, Àustria i Països Baixos. Aquest escenari planteja la possibilitat de futures aliances entre conservadors i forces extremistes. La participació en aquestes eleccions és crucial, ja que pot influir en la configuració del parlament i, per tant, en el rumb de la UE com a actor global. Tot i la seva importància, la participació a les eleccions europees ha estat històricament baixa, amb un rècord del 50,7% en les últimes eleccions del 2019.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00