Inici » Josep Rull proclamat president del Parlament i publicada la llei d’amnistia als encausats del procés

Josep Rull proclamat president del Parlament i publicada la llei d’amnistia als encausats del procés

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit i corbata assegut a una taula amb un micròfon davant seu i un altre home amb vestit i corbata darrere, david rubín, ignacio fernandez rios, un retrat, plasticien

Josep Rull proclamat president del Parlament

L’endemà que Josep Rull hagi estat proclamat president del Parlament, la segona autoritat del país, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat la llei d’amnistia als encausats del procés. Aquest era el darrer pas administratiu que faltava per permetre l’entrada en vigor de la norma, aprovada al Congrés el passat 30 de maig.

En una entrevista a RAC1, Rull ha destacat que s’acollirà a l’amnistia per ‘esborrar els antecedents penals’ tot i que només estava acusat pel delicte de sedició i aquest va ser eliminat del Codi Penal.

Publicada la llei d’amnistia als encausats del procés

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat la llei d’amnistia als encausats del procés, després que aquesta hagi estat aprovada al Congrés el passat 30 de maig. Aquest era el darrer pas administratiu que faltava per permetre l’entrada en vigor de la norma.

En una entrevista a RAC1, Josep Rull ha afirmat que s’acollirà a l’amnistia per ‘esborrar els antecedents penals’ tot i que només estava acusat pel delicte de sedició i aquest va ser eliminat del Codi Penal.

Risc que l’amnistia quedi en paper mullat

En l’entrevista a RAC1, Rull ha reconegut que ‘pot haver-hi el risc’ que l’amnistia quedi en paper mullat a causa de ‘l’actitud’ de la cúpula judicial. Tot i això, ha destacat que seria ‘inaudit’ que amb la llei d’amnistia en vigor es detingués l’expresident Puigdemont i es decretés presó provisional per risc de fugida, però no ho descarta del tot.

Negociacions per acordar la Mesa del Parlament

Josep Rull ha explicat que ell no va participar de les negociacions per acordar la Mesa del Parlament amb ERC i la CUP, i ha afirmat que les capitanejava el president a l’exili, Carles Puigdemont, i el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull.

Rull ha destacat la capacitat negociadora de Junts per Catalunya en el cas de la Mesa, afirmant que ‘des de fa un any Junts ha iniciat un mecanisme de negociació exitós que passa per molta humilitat i per molta discreció’.

ERC i la presidència de la Generalitat

En relació a la possibilitat que ERC voti a Salvador Illa com a president de la Generalitat, Josep Rull ha demanat no especular i ha destacat que fins ara ‘ERC ha estat honesta i exquisida en aquesta negociació de la Mesa’.

Rull ha afirmat que ara comença la ronda de contactes del president del Parlament amb els diferents grups per acreditar si hi ha voluntat de presentar una candidatura i si aquesta té els suports necessaris per tirar-la endavant.

Una cambra democràtica ha de poder parlar de tot

Josep Rull ha defensat que una cambra democràtica ha de poder parlar de tot, sempre respectant els drets humans. Ha destacat que la Mesa amb majoria independentista permetrà que al Parlament es pugui debatre sobre els propòsits i els anhels de la ciutadania de Catalunya.

Rull ha afirmat que ‘mai serà infringir la llei que al Parlament es pugui debatre de tot el que els diputats vulguin’.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00