Inici » L’ajornament com a factor clau

L’ajornament com a factor clau

by PREMIUM.CAT
un jutge i els seus membres del tribunal en una sala amb un jutge en primer pla i un jutge al fons, Avgust Černigoj, imatge promocional, fotografia d'estoc, crítica institucional

Sol·licitud d’ajornament de les declaracions

Gonzalo Boye, advocat de Josep Lluís Alay, ha sol·licitat al magistrat Manuel García-Castellón que s’ajudi a les declaracions dels investigats de Tsunami Democràtic, que estaven programades per al 22 de maig. La raó darrere aquesta sol·licitud és que l’advocat té un judici assenyalat per a aquell mateix dia i no pot assistir als interrogatoris dels encausats. El magistrat de l’Audiència Nacional té la facultat de canviar la data dels interrogatoris si una de les parts ho sol·licita, per la qual cosa no hi hauria d’haver inconvenients en aquest cas.

Guanyant temps amb l’ajornament

Els 10 investigats per terrorisme a l’Audiència Nacional es beneficien d’aquest ajornament, ja que l’aprovació definitiva de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats està prevista per al 30 de maig. Els advocats defensors argumenten que aquesta llei hauria d’arxivar el cas Tsunami, ja que està relacionat amb les causes del procés. Tot i això, la decisió final recau en el jutge.

Crítiques al jutge García-Castellón

El titular del jutjat central d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional ha estat criticat pels partits i les entitats independentistes. Se l?acusa d?intentar obstaculitzar els acords entre el PSOE, Junts i ERC per aprovar la llei de l?oblit penal de totes les causes del Procés. Una de les accions qüestionades és la imputació de 12 persones pel delicte de terrorisme en el cas Tsunami, incloent-hi el president a l’exili Carles Puigdemont i la secretària general d’ERC, Marta Rovira. Aquesta imputació es va fer després de tenir la causa de Tsunami adormida des del 2019.

Declaracions per videoconferència

La Fiscalia no considera les mobilitzacions de Tsunami com a terrorisme, sinó com a desordres públics. Tot i això, les acusacions populars de Vox, Dignitat i Justícia, i Societat Civil Catalana han ajudat el magistrat a tirar endavant la causa per terrorisme. A més, el Tribunal Suprem ha acceptat investigar Puigdemont i Ruben Wagensberg, que ha revalidat el seu escó, pel seu aforament en el cas Tsunami. La magistrada instructora del Suprem, Susana Polo, va proposar que Puigdemont i Wagensberg declarin de forma voluntària i per videoconferència la setmana del 17 de juny, ja que són a l’estranger. Aquesta decisió ha enfadat les acusacions particulars, ja que la data coincideix amb la possible entrada en vigor de la llei d’amnistia i el final de la protecció de Puigdemont a la cambra europea.

Declaracions per videoconferència des de Barcelona

El jutge García-Castellón ha permès que els 10 encausats de Tsunami declarin per videoconferència, però des d?un jutjat de Barcelona. Almenys quatre dels encausats són a Suïssa per evitar aquesta imputació que consideren política i sense fonaments.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00