Inici » L’estàtua de Fortuny a Barcelona: un monument històric tot esperant restauració

L’estàtua de Fortuny a Barcelona: un monument històric tot esperant restauració

by premium.cat
una estatua de un hombre con barba y un anillo de barba alrededor del cuello y un anillo alrededor del cuello, Andrea del Verrocchio, rostro muy detallado, una escultura de mármol, hiperrealismo

L´estàtua de Fortuny a Barcelona: un símbol de la història de l´art

L’estàtua de Fortuny a Barcelona és un monument històric que ha patit greus danys els darrers mesos. Situada al barri del Raval, aquesta escultura dedicada a Marià Fortuny, reconegut pintor del segle XIX, ha perdut el nas i part del peu esquerre. Aquests actes de vandalisme han generat preocupació a la comunitat i han despertat l’interès per la restauració.

El vandalisme i l’espera per a la restauració

A mitjans de desembre passat, l’estàtua de Fortuny va ser atacada per un vàndal que va utilitzar un martell per fer-lo malbé. Tot i que diversos testimonis van presenciar l’acte, el responsable encara no ha estat identificat. Des de llavors, l’estàtua ha estat sense nas i sense part del peu esquerre. Tot i això, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procediment per a la seva restauració, amb l’objectiu de tornar-li la seva esplendor original.

La lluita per la restauració abans del 150è aniversari de la mort del pintor

El col·lectiu Vitelloni, un grup de professionals que es reuneix al barri del Raval, ha formulat una petició perquè l’estàtua de Fortuny sigui restaurada abans del 21 de novembre, data en què es commemora el 150è aniversari de la mort del pintor. Aquest col·lectiu ha mantingut converses amb el conseller de cultura del districte de Ciutat Vella, Albert Salmerón, que ha manifestat la intenció de restaurar l’estàtua com més aviat millor.

La importància de preservar el valor artístic de l’estàtua

L’estàtua de Fortuny, realitzada en marbre pels germans Miquel i Llucià Oslé el 1922, és considerada una obra de valor artístic. Tot i això, la seva ubicació actual no permet apreciar la part posterior de l’escultura, que conté grafismes i inscripcions. Per això, el col·lectiu Vitelloni ha sol·licitat que es busqui una manera de mostrar aquesta part de l’estàtua, com ara la inclusió d’un codi QR que permeti accedir a imatges de la part del darrere.

El compromís de lAjuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha mostrat el compromís amb la restauració de l’estàtua de Fortuny. Els tècnics municipals ja estan treballant en la cerca de la solució tècnica més adequada per a una restauració fidedigna. A més, s’han pres mesures per evitar futurs actes de vandalisme, com ara la instal·lació de càmeres de vigilància a la zona del monument.

La restauración como homenaje al legado de Marià Fortuny

La restauració de l’estàtua de Fortuny no només busca tornar-li el seu aspecte original, sinó també retre homenatge al llegat del pintor en el 150è aniversari de la seva mort. S’espera que l’estàtua estigui restaurada abans del 21 de novembre, data en què es commemora aquest esdeveniment important. Així mateix, es planeja fer un acte especial que vinculi l’escultura amb el barri del Raval i en ressalti el valor històric i artístic.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00