Inici » Reflexions sobre la Resiliència davant la Tragèdia Valenciana

Reflexions sobre la Resiliència davant la Tragèdia Valenciana

by PREMIUM.CAT
foto de un bar de una cervecería con gente en En un ámbito tan contaminado por las rencillas, las descalificaciones y la falta de razonabilidad como es hoy la política, hay que celebrar como un soplo de aire fresco el texto hecho público por una organización de reciente creación, El Corrent Social Cristià, “el Corrent”, sobre la tragedia valenciana, que en un texto breve tiene la virtud de hacer un diagnóstico preciso y objetivo, y proponer medidas concretas de una indudable necesidad. Lo primero que hace el texto es recordar el estado técnico de la época(8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallado:1.1)

Un Nou Enfocament en la Política

En un context polític sovint marcat per la confrontació i la manca de diàleg, és refrescant veure com una nova organització, El Corrent Social Cristià, ofereix una anàlisi serena i constructiva sobre la recent catàstrofe a València. En un breu comunicat, aquesta entitat no només identifica els problemes, sinó que també presenta solucions pragmàtiques que necessiten ser abordades immediatament.

El Temps com a Factor Clau

El document destaca la importància de considerar el període de retorn d’aquests fenòmens devastadors, que en el cas de València és de 70 anys. Aquestes dades, que es poden veure alterades per l’augment de la temperatura de la Mediterrània, ens recorden que les desgràcies no són inesperades, sinó que són, en certa manera, previstes.

Històrics Anàlegs

L’última gran inundació que va assolar València data de 1957, i les autoritats haurien d’haver après de la història. La manca d’acció en la construcció d’infraestructures preventives s’ha demostrat fatal, especialment en el cas del barranc del Poyo, un projecte que ha estat abandonat des de la seva aprovació el 2021.

Responsabilitats i Gestió de Crisi

La incapacitat de les autoritats per gestionar adequadament les alertes durant la catàstrofe reflecteix una deficiència alarmant en la política local i nacional. La confusió i la falta de coordinació han posat en evidència la incompetència que impera en els sistemes d’alerta.

La Necessitat d’Accions Ràpides

El Corrent Social Cristià destaca la urgència d’una resposta contundent per part del Govern espanyol. La manca d’un pla d’emergència nacional ha deixat a la comunitat en una situació vulnerable, depenent en excés de l’ajuda voluntària i de les organitzacions no governamentals.

Propostes per a la Millora

El text presenta una llista de deu mesures essencials per abordar la crisi actual i prevenir futures desgràcies. Entre aquestes mesures, es requereix la declaració d’emergència nacional, el reforç dels recursos econòmics per a les famílies i empreses, i la implementació de projectes d’infraestructura que puguin minimitzar els danys.

Un Pla d’Acció Integral

Les propostes inclouen la creació d’un Llibre Blanc amb l’ajuda d’experts independents, així com la revisió dels protocols d’alerta i la investigació de les responsabilitats de les administracions públiques. Aquestes accions són vitals per restaurar la confiança en les institucions i garantir una resposta més efectiva davant de futurs incidents.

Un Camí cap a la Resiliència

A mesura que la comunitat valenciana comença a recuperar-se, és crucial que les autoritats prenguin nota de les lliçons apreses d’aquesta tragèdia. La responsabilitat no recau només en les víctimes, sinó que els governs han de ser responsables de les seves accions i omissions. La resiliència no només es construeix amb voluntariat, sinó amb una governança efectiva i proactiva.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00