Recuperant nocions bàsiques
La Sala Barcelona del Museu Terra, situada a la nova seu de la Fundació Carulla, acollirà, durant els mesos d’abril i maig, una sèrie de tallers destinats a adults centrats en el principi Back to basics. Aquests tallers tenen com a objectiu oferir nocions bàsiques per recuperar coneixements essencials que han format part de la saviesa popular i del dia a dia dels nostres avantpassats. Aquesta iniciativa busca rescatar i valorar els processos de producció artesanal, en contraposició a la desconnexió actual amb la terra.
Diversitat de tallers
Els tallers, impartits per professionals i mestres artesans, inclouen una varietat de temàtiques. El primer d’aquests tallers és el de cistelleria, a càrrec d’Anna Sínia, amb dues edicions programades. Seguiran dos tallers d’elaboració de formatges, un de fresc i un de madurat, impartits per Marta Roger. Aquestes propostes, ja acollides amb èxit a l’Espluga de Francolí, arriben ara al barri del Poblenou de Barcelona per obrir una finestra al món rural i promoure la reflexió sobre la sostenibilitat a les ciutats.
Detalls dels tallers
El taller de cistelleria es durà a terme el dissabte 6 d’abril o el dissabte 25 de maig de 2024, amb una durada de 4 hores i un cost de 50 euros. Els participants tindran l’oportunitat d’aprendre tècniques utilitzades pels nostres avantpassats en aquest ofici. Pel que fa als tallers d’elaboració de formatges, el taller de formatge fresc tindrà lloc el pròxim 13 d’abril, de 11 a 14 h, amb un cost de 40 euros, mentre que el taller de formatge madurat es realitzarà els dies 20 d’abril (primera part) i 4 de maig de 2024 (segona part), amb un cost de 70 euros.