Inici » Transformació i Desafiaments de la Policia de Catalunya

Transformació i Desafiaments de la Policia de Catalunya

by PREMIUM.CAT
un grup d'agents de policia en fila en un carrer amb gent al fons amb mascaretes, Aquirax Uno, vfx, una foto d'estoc, antípodes

Una Nova Era per als Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han experimentat recentment una sèrie de decisions que han generat controvèrsia i agitació mediàtica, cosa que ha portat a qüestionaments sobre l’estabilitat i la direcció d’aquesta important organització policial. Aquestes decisions, des de la perspectiva política del cos, han estat percebudes com un intent coordinat de soscavar el rumb de la policia de Catalunya.

El procés de selecció de l’última promoció de comissaris va ser objecte d’una atenció mediàtica intensa, amb crítiques sobre l’elecció d’alguns dels nous comandaments. Tot i les controvèrsies inicials, el jutjat va confirmar la legalitat del procés, desestimant les acusacions. Així mateix, la campanya de desprestigi contra el comissari Eduard Sallent, després del seu nomenament com a cap del cos, va generar informacions que mai es van traduir en denúncies formals o investigacions concretes, cosa que planteja dubtes sobre la seva veracitat i motivació.

El director general de la Policia, Pere Ferrer, ha expressat la seva preocupació pel que percep com una campanya concertada, reflectida en la paralització recent del procés de nomenament de la segona plaça de major, per a la qual va ser seleccionat Eduard Sallent. Ferrer defensa la legitimitat del procés i confia que les suposades irregularitats denunciades no es confirmaran, permetent que el procés administratiu de nomenament continuï.

Unitat i Visió Estratègica

El suport a Eduard Sallent també ha estat evident per part del director dels Mossos d’Esquadra, que emfatitza la importància de crear aquesta segona plaça de major per enfortir el lideratge a la Prefectura. Es busca restablir la normalitat jeràrquica dins de l’organització policial, alhora que es projecta cap al futur amb l’horitzó estratègic de l’any 2030.

El Departament dʻInterior ha manifestat la seva intenció dʻaclarir certs aspectes legals relacionats amb el procés de formació de Sallent alʻInstitut de Seguretat Pública de Catalunya, i està preparant un recurs dʻapel·lació en resposta a la paralització del curs. En aquest context, Pere Ferrer ha subratllat la importància de preservar la professionalitat de la policia, evitant-ne la politització o la politització de la institució.

Modernització i Desafiaments Futurs

El director dels Mossos d’Esquadra ha destacat la necessitat de modernitzar el cos policial, introduint-hi noves tecnologies i projectant l’organització cap al futur. S’emfatitza la importància de brindar condicions òptimes a la policia catalana, augmentar la plantilla, integrar-se en bases de dades internacionals i enfortir la capacitat de fer seguiments i investigacions a l’estranger.

Pere Ferrer ha reiterat que la professionalització de la policia no depèn únicament de la direcció política, sinó també de la formació i els recursos proporcionats als agents. A més, s’ha ressaltat el paper crucial que exercirà la policia catalana a la seguretat de la Copa Amèrica d’aquest estiu a Barcelona, ​​així com a la vigilància marítima i el control de l’espai aeri mitjançant l’ús de drones i altres tecnologies.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00