Un Restaurant Amb Encant a Barcelona
El sol ens ha fet espetegar de valent durant tot l’hivern i a la terrassa del restaurant 1881 es nota: un diumenge de febrer, totes les taules eren plenes, i a baix, a l’entrada, hi ha cua per pujar a dinar a un dels establiments amb les millors vistes de Barcelona.
Una Proposta Gastronòmica Versàtil
El 1881, ubicat a la darrera planta del Museu d’Història de Catalunya, on abans hi havia els Magatzems Generals de Comerç, ofereix una carta amb una selecció de plats que captiva els comensals. Amb una proposta gastronòmica versàtil, el restaurant pretén rescatar la riquesa de la cuina catalana, oferint clàssics com ara els bunyols de peix o l’arròs del senyoret. A més, també incorpora influències de la cuina basca i altres sabors internacionals, com el cebiche de peix salvatge i el tàrtar de vedella.
Compromís Amb la Qualitat i la Sostenibilitat
El restaurant fa una aposta clara pel producte local i sostenible, utilitzant verdures d’agricultura ecològica i horts propis. Això es reflecteix en plats com els porros a la graella, el trinxat de la Cerdanya i l’amanida d’enciam i ceba. A més, ofereix opcions adaptades a les necessitats dels comensals vegetarians i dels més petits, així com una oferta especial per a grups sota demanda.
Delícies Gastronòmiques Recomanades
Entre les delícies gastronòmiques més recomanades es troben la mitja ració de xató d’hivern, amb escarola, anxova, olives i encenalls de moixama, així com les carxofes fresques amb pernil ibèric. Els plats principals, com l’arròs del senyoret i el calamar de la Barceloneta, són una explosió de sabors que captiven els paladars més exigents.
Una Experiència Única a la Terrassa
L’arròs del senyoret, fet amb arròs merisme de l’Illa de Buda, és una autèntica delícia que es converteix en tot un pla en si mateix. Acompanyat de les vistes panoràmiques del Port de Barcelona, dinar a la terrassa del 1881 es converteix en una experiència única que captiva els sentits i l’ànima dels visitants.
Un Final Dolç
Per tancar amb broche d’or, el restaurant ofereix postres tradicionals de la cuina catalana, com la crema catalana cremada i les peres al vi a l’estil de la Cerdanya, que posen el punt final perfecte a aquesta experiència gastronòmica única.